Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Svéd narancskenyér

Svéd narancskenyér

›
Svéd narancskenyér

2008/1/22 : chilii Szólj hozzá!

"Vékony narancsmázzal bevont, a friss narancs aromájával illatozó, finom, omlós mandulás sütemény, jól hangzik nem??? És legalább olyan finom, mint ahogyan azt A világ 100 legjobb receptje"; Sütemények című könyv ígéri. Régóta nem volt már a kezemben ez a kis remekmű (apropó, valaki nem tudja esetleg, hogy a sorozat többi részét miért nem adták ki nálunk?), pedig nagyon szeretem, sok finom sütit köszönhetek neki. Ez a Svédországból származó recept pedig igazi kedvenc, mindenki imádja, és nem mellesleg épp dúl a narancsszezon!



Fénykép helyett, lejegyeztem az alábbi eszmecserét:


Anyám: - Vasárnaptól fogyókúrázom!
Én: - Egészségedre.


Kis idő múlva:


Én: - Hol a sütim?
Anyám: - Tésztanapom volt!


Na, hát röviden ezért nincs fénykép a sütiről. Mondjuk ez amúgy is finom süti, nem pedig látványos, úgyhogy nem sokról maradt le a kedves olvasó.

Hozzávalók: 4 tojássárgája, 150 g cukor, 1 narancs reszelt héja, 1 csipet só, 4 tojásfehérje, 50 g reszelt babapiskóta (zsemlemorzsa), 30 g liszt, 150 g hámozatlan, darált mandula, 30 g olvasztott vaj.

A narancssziruphoz
: 1 narancs reszelt héja, 80 g cukor, 2 narancs kifacsart leve, 2 cl narancslikőr.

A bevonathoz
: sárgabaracklekvár, 2 cl narancslikőr, 100 g fondan (ennek hiányában én porcukrot szoktam kikeverni 1-2 kanál narancslével és narancslikőrrel).

Ügymenet:
a tésztához habosra keverjük a tojássárgájákat a cukor felével, a reszelt narancshéjjal és a sóval. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor másik felével, majd óvatosan a sárga krémhez keverjük. Apránként hozzáadjuk az összevegyített mandulát, lisztet és morzsát, majd végül az olvasztott vajat. Kikent, kilisztezett őzgerinc formában, 190 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt sül meg. (tűpróbával ellenőrizzük!)

Amíg a süti sül, addig a kifacsart narancsléből és a cukorból, valamint a narancshéjból szirupot főzünk.

A megsült tésztát rácsra borítjuk és óvatosan ráöntözzük a szirupot. Kicsit állni hagyjuk. Megkenjük forró baracklekvárral, majd bevonjuk a narancslikőrrel és narancslével kikevert porcukorral (sűrűn folyós masszának kell lenni, legjobb kanalanként adagolni a folyadékot a porcukorhoz!). Aki olyan szerencsés, hogy hozzájut fondan bevonathoz, az használja azt.

A máz 2-3 óra alatt megszárad, ízlés szerint csíkokra vágott narancshéjjal díszíthetjük.

u.i.: fotó melléklet Cserkénél :)

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Szedres pite Szedres pite
  • Babsaláta szárzellerrel Babsaláta szárzellerrel
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval
  • Rillons d'anjou - zsírban sült malachús Rillons d'anjou - zsírban sült malachús

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr503424407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard