Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Castellucciói lencse

Castellucciói lencse

›
Castellucciói lencse

2008/4/08 : chilii Szólj hozzá!

„A lenticchie di Castelluccio Olaszország legkeresettebb lencseféléje. A nagyon régi kultúrnövény Keletről érkezett a Földközi-tenger térségébe. Más tartományokban inkább, Umbriában alig termesztik, az a kis mennyiség azonban egészen rendkívüli minőségű. A castellucciói fennsíkon, 1400 méteres magasságban terem a kicsi, zöld lencse, ami nagyon gazdag proteinekben, ásványi sókban, ezért igen egészséges.”
 

Na jó maradjunk a realitások talaján, és adjunk hálát a magasságosnak, ha valódi magyar lencsét kapunk a sarki közértben/piacon holmi génmanipulált kínai vacak helyett. Próbálok több lencse és babételt csempészni a tányérunkra, és ezen törekvésemben nagy segítség ez a frissen felfedezett recept. Végül az állaga emlékeztet majd a főzelékre, mégis sokkal finomabb és főleg könnyebb lesz, hiszen sűrítőanyag mentes.

Kep_089.jpg

Hozzávalók: 30 dkg lencse, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 ek olívaolaj, 1 ek vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 szál zeller, 15 dkg konzerv hámozott paradicsom, 1 l húsleves, őrölt bors, sütni való kolbász.

Ügymenet: a lencsét előző este kissé sós, langyos vízbe áztattam. A szalonnát vékony csíkokra vágtam. Egy lábasban felforrósítottam az olajat és a vajat, majd megpirítottam benne a szalonnát. Hozzáadtam az apróra vágott hagymát és felaprított zellerszárat és pár percig együtt pároltam. Belekevertem a lecsöpögtetett lencsét, a feldarabolt paradicsomot és felöntöttem forró húslevessel. Lefedve kis lángon közel egy órát pároltam. Néha megkevergettem, megrázogattam a lábast, nehogy leégjen. Azt hiszem kb. 5 perccel hamarabb is levehettem volna, nekem egy kicsit szétfőtt a lencse. Amíg a lencse párolódott, addig egy serpenyőben megsütöttem a kb. 2 cm-es karikákra vágott sütnivaló kolbászt.

Recept:  Olasz Kulinária



Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Szedres pite Szedres pite
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével
  • Torta gianduia piemontese Torta gianduia piemontese

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr13424400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard