Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

After Eight fagylalt parti

After Eight fagylalt parti

›
After Eight fagylalt parti

2008/5/21 : chilii Szólj hozzá!

 Hétvégén a sütik mellett két fagyi is készült. Ahhoz képest, hogy én nem igazán ehetek most ilyesmit, egész jó teljesítmény!

Mindkét fagylalt receptje
Pierre Hermé-től való, a Szakácsok könyvében találtam rájuk.  Menta fagylalt és csokolédé sorbet, együtt kész After Eight élmény! A magam részéről egyébként is kedvelem a mentolos csokit, de nem is annyira a fogkrémmel töltött lapocskákat, hanem inkább a Mikulás csokit! Abban a borsmenta közvetlenül a csokoládéba van adagolva. Náthás, téli napokon kifejezetten hasznos és gyógyhatású dolgot After Eight mikut rágcsálni!

Mivel csak egy fagylaltgépem van, de mindenképp együtt akartam tálalni a két fagyit, a következőképp okoskodtam: mindkét fagylaltból csak fele adagot készítettem (mondjuk ez vétkes hanyagságnak is minősíthető), mindkét alapot alaposan lehűtöttem, sőt, a gépbe való helyezés előtt 1 órára betettem őket a fagyasztóba, hogy tényleg nagyon hidegek legyenek, továbbá mivel a csokis vizes alapú, előbb azt tettem a fagyigépbe. Igazán nem tudom, hogy volt-e ennek jelentősége, de a csokis tényleg percek alatt készre fagyott, aztán a mentásnak kicsit több időre volt szüksége. Így egy menetben elkészült a fagylalt, nem kellett a tartályt még egyszer lefagyasztani. Egyébként a csokoládé sorbet olyan finom, és intenzíven csokoládés ízű, hogy egy tejes vagy tejszínes csokifagyi sem érhet a nyomába! A menta fagyiról pedig én is csak azt tudom elmondani, amit
Fakanál kollegina, azzal a kiegészítéssel, hogy én adtam még hozzá egy evőkanál Limoncellót. A hozzávalók mennyiségét az eredeti recept szerint adom meg.

Kep_187.jpg

Csokoládésörbet
 
Hozzávalók 6-8 személyre: 200 g legalább 70%-os étcsokoládé, 160 g porcukor, 500 ml ásványvíz.

Ügymenet: a vizet a cukorral felforraltam, majd hozzáadtam az apró darabokra vágott csokoládét. Gyorsan kell kavargatni, mert erősen habzik. Amikor teljesen feloldódott a csoki, akkor levettem, és hideg vízfürdőbe állítva lehűtöttem. A már hideg alapot egy műanyag dobozban betettem a hűtőbe egy fél napra, majd 1 órával a finis előtt a fagyasztóba. Fagylaltgépben készre fagyasztottam.

Menta fagylalt
 
Hozzávalók 1 liter fagylalthoz: 1 csomó menta (55g), 500 ml zsíros tej, 100 ml créme fraiche (hiányában tejszín és tejföl keveréke), 6 tojássárgája, 120 g porcukor, 1 késhegynyi fehérbors

Ügymenet: először is leszüreteltem a szükséges mennyiségű mentát a kertből. Tekintve, hogy tavaly rejtélyes körülmények között eltűnt a borsmenta a kertből (pótlása folyamatban) fodormentát szedtem (na az van bőven mindenütt ahol nem kéne). Váltott vízben alaposan megmostam, majd kb. a ¾ részét összevágtam. A tejet a créme fraiche-sel elkeverve felforraltam, majd ráöntöttem a mentára és 5-6 percig állni hagytam, utána leszűrtem. Tovább nem szabad állni hagyni!

A duplafalu tejforraló edénykémben kézi habverővel kikavartam egy kicsit a tojássárgájákat a cukorral, majd hozzáöntöttem a leszűrt mentás tejes keveréket. Folyamatosan kevergetve sűrű krémet főztem belőle, a végén ízesítettem a fehérborssal. Ezt is hideg vízfürdőbe állítva hűtöttem le, majd műanyag doboz, hűtőszekrény, fél nap. Ez is eltöltött egy órácskát a fagyasztóban mielőtt bekerült a fagylaltgépbe, majd nem sokkal azelőtt, hogy teljesen kifagyott volna, hozzá adtam még egy evőkanál Limoncellót is.

 


 

 

 

 

 

 

 
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pesztós babka Pesztós babka
  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Lencse curry Lencse curry
  • Rösti Rösti

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr63424392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard