Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Miért nem főzök mostanában?

Miért nem főzök mostanában?

›
Miért nem főzök mostanában?

2008/6/23 : chilii Szólj hozzá!

Nos ez így ebben a formában nem igaz, főzök én, csak hát nem olyasmit főzök, ami ide való lenne. Merthogy én mostanság leginkább fogyókúrázom. Az elmúlt időkben sajnos felszedtem pár kilót, és úgy döntöttem ideje megválnom tőlük. 

Igazából nem követek semmilyen divatos kúrát sem, képtelen lennék betartani az előírásokat. Nem azért mintha nem lenne akaraterőm hozzá, az ok sokkal inkább a körülményekben keresendő. Ezért aztán úgy határoztam, hogy hét közben sok zöldséget és gyümölcsöt tömök magamba, hétvégén pedig, amikor még nagyobb a próbatétel, kevesebbet szedek a tányéromra. A legnehezebb feladat a reggeli croissantokról való lemondás volt. Imádok péksüteményt reggelizni, de most „eperturmix" van reggelire.



Sajnos az eperszezon már nem tart sokáig, ki is kell gondolnom, mivel pótolhatnám. Hmmm, málnaturmix??? Eszem még sok-sok joghurtot is tízórai gyanánt. Aztán ott van a kedvenc ananász-eper salátám, többnyire ebédidőben kerül terítékre.

 

Húst azt nem nagyon eszem, ha mégis akkor keveset és soványat. Leginkább csirkemellet. A cajun fűszer igen jó hatással van a csirkemell filére, a hajszálvékonyra szeletelt prosutto/serrano sonka pedig valósággal csodákat művel vele. Nemrég jutott eszembe, hogy a kedvenc hirtelen felindulásból vásárolt kivehető ajtós NDK turmixgépem cserélhető sütőlapos gofri sütőm bordás sütőlapján villámgyorsan lehet sonkába tekert roston csirkét előállítani. Bár nem olyan finom, mintha baconba csavarnám, és parázson sütném, viszont 5 perc alatt kész. Ananászos rizzsel kész ínyenc ebéd!!! Mondtam már, hogy az ananász és a frissen őrölt bors milyen fantasztikus páros??? Tessék kipróbálni! Ja kérem fogyásról volt szó nem szenvedésről!!! Éhezni azt egyáltalán nem bírnék! Gyors ebéd gyanánt kipróbáltam jó néhány fagyasztott zöldségkeveréket is az irodában. Igazán kényelmes megoldás, ez is megvan 6-8 perc alatt. Szerencsére néhány héten belül ellepik a kertet a valódi saját zöldségek, és akkor még több zöldséges finomságot süthetek-főzhetek, alig várom már, hogy egy jó kis ratatuilét készíthessek. Hétvégén már saját újkrumplit ehettünk, és már a húsleves is saját zöldségekkel készült.


(nem a 400g mandulás halva eltűnéséről nem tudok semmit, én még a valaha volt létezését is tagadom!)

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal
  • Rillons d'anjou - zsírban sült malachús Rillons d'anjou - zsírban sült malachús
  • Torta gianduia piemontese Torta gianduia piemontese

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr113424389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard