Olyan leszek, mint a mesebeli lányka, aki felment Mátyás király udvarába, aztán hozott is valamit, meg nem is. Sajnos a tervezett salátámat nem sikerült elkészítenem teljes egészében határidőre, így csak mesélhetek róla.
Először is szükségünk van egy kis szárnyas májpástétomra. Most csirkemájból készítettem és vörösbor helyett száraz sherryvel (legalább ennyi megvan).
Másodszor szükségünk van ecetes gombára.
Harmadszor kell egy kis fűszeres olajban érlelt feta sajt (na ez az ami az étteremben sosem látott fűszeres olajat).
A saláta elkészítése innentől már nem bonyolult. Egy tányérra halmozok egy jó nagy marék vegyes salátalevelet. Csinosan elhelyezem rajta a vékonyan felszeletelt májpástétomot, a feta kockákat és pár szem ecetes gombát. Klasszikus vinegrette öntettel (1 kávéskanál jóféle mustár, 2 kávéskanál jóféle ecet és 6 evőkanál extra szűz olíva olajjal kikeverve) kell szépen körbelocsolni, és pirítós kenyérrel tálalni.
Jó étvágyat!
További salátáim:
- sültpaprika saláta
- egyszerű zöldsaláta
- földimogyorós répasaláta