Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Mandulás őszibaracktorta

Mandulás őszibaracktorta

›
Mandulás őszibaracktorta

2008/7/23 : chilii Szólj hozzá!
Egész héten azon törtem a fejem, hogy miképp végezze a következő adag pate sucrée. Sokáig Rick Stein citromtorta receptje látszott befutónak, amit egy kedves olvasómtól kaptam, de péntek reggel olyan csodás barackok kerültek az utamba, hogy a citromtorta egy hétre várólistára került. Kosaramban az illatozó barackokkal felhívtam teljesítési segédemet, hogy egy adag tésztát tegyen át a fagyasztóból a sima hűtőbe. Amint délután hazaértem, rögtön hozzá is láttam a baracktortához.
mandulas_baracktorta.jpg

Hozzávalók: 1 adag omlós tészta, 2 db tojás, 5 dkg fruktóz (akinek nem számítanak a kalóriák, az tegyen bele 8-10 dkg cukrot), 1 evőkanál vaníliás cukor, 2 dl tejföl, fél citrom reszelt héja, 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg durvára tört mandula, 3-4 szem kicsit keményebb őszibarack, továbbá 2,5 dl víz és 5 dkg cukor a sziruphoz.

Ügymenet: először is a barackokat vettem kezelésbe. Néhány pillanatra forró vízbe mártottam a barackokat, a könnyebb hámozhatóság érdekében, majd vékonyan felszeleteltem őket (kb. fél centis szeletekre). Felforraltam a vizet a cukorral, majd a szirupban kis lángon 5 percig pároltam a barackszeleteket. Amikor a barack kellően megpuhult leszűrtem és félretettem (a szirup ásványvízzel finom üdítő nagy melegben!)

Kinyújtottam a hűtőből elővett tésztát és kibéleltem vele a cakkos szélű tortaformát. Megszurkáltam villával, sütőpapírt helyeztem rá és rászórtam néhány szem babot, majd az előmelegített (200 C) sütőben kb. 15 perc alatt elősütöttem.

Ez alatt előkészítettem a krémet. Szétválasztottam a tojásokat, a sárgájákat kikevertem a fruktózzal, vaníliás cukorral, majd hozzáadtam a keményítőt, tejfölt, citromhéjat és a mandulát. Kemény habbá vertem a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd bele kevertem a sárga masszába. A barackszeleteket körben, egymást kissé fedve elrendeztem a tésztán, ráöntöttem a tejfölös krémet és a 180 C fokra visszavett sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.

 

A Nova szakácskönyvek Édességek című kötete alapján Tökéletlennek ajánlva

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Lencse curry Lencse curry
  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Szedres pite Szedres pite
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr323424383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard