Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Pagoda karfiol csőben sütve

Pagoda karfiol csőben sütve

›
Pagoda karfiol csőben sütve

2008/10/21 : chilii Szólj hozzá!

Nem lenne szabad nekem péntek reggel élelmiszereket árusító helyek közelébe mennem. Esküszöm én csak egy árva sütőtököt szerettem volna. Ebből aztán kettő lett. Csatlakozott hozzájuk még egy póréhagyma, némi grapefruit, egy-két alma irodai használatra, egy kis gyömbér, mert az mindig jól jön, és már kanyarodtam is volna, de csak volna, kifelé a zöldségektől, amikor is hívogatóan rám kacsintott ez a karfiol. Megmondom őszintén ilyet eddig csak újságokban láttam, és már nagyon szerettem volna megkóstolni. Bár az ára elég borsos volt egy sima karfiolhoz képest, mégsem tudtam ellenállni a kísértésnek, ment ez is a kosárba.(na innetől lett szükség tehertaxira)

Az ízéről annyit tudnék mondani, hogy zöld. Szerintem enyhébb, és valahogy „zöldebb” az íze, mint egy hagyományos karfiolé. Nekem bejött, másnak meg nem nagyon hagytam belőle. Nem akartam túlbonyolítani a dolgot, ezért egész egyszerűen készítettem el. Zöldségleves gőzében megpároltam, majd tepsiben, kevés ízes sonkával, vékony besamel mártással, reszelt parmezánnal megsütöttem.

Kep_463.jpg

Hozzávalók (ez most csak két adag): 1 fej pagoda karfiol, leves a pároláshoz, 5 dkg feketeerdei sonka, 1 ek vaj, 1 ek liszt, 2,5 dl forró tej, só, frissen őrölt bors és szerecsendió, 5 dkg reszelt parmezán, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez.

Ügymenet: a karfiolt megmostam, és óvatosan rózsáira bontottam. A fazékba annyi levest öntöttem, hogy ne érje el a párolóbetét alját, azután majdnem puhára pároltam benne a karfiolt. Közben előkészítettem a tepsit, csíkokra vágtam a sonkát, és elkészítettem a mártást. A besamelhez a vajat megolvasztottam egy lábasban, rászórtam a lisztet, picit kevergettem, azután folyamatosan kevergetve hozzá öntöttem a forró tejet. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítettem, végül beleszórtam a reszelt sajtot, és addig kevergettem, amíg a sajt elolvadt. Az időközben elkészült karfiolt elrendeztem a tepsiben, rászórtam a sonkát, ráöntöttem a mártást, szórtam még rá egy kis reszelt sajtot, majd betoltam a forró (220 C fokos) sütőbe kb. 25 percre
.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval
  • Rösti Rösti
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr533424365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard