Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Láva kenyér

Láva kenyér

›
Láva kenyér

2009/1/20 : chilii Szólj hozzá!

Egyszerűen muszáj volt kipróbálnom Eszter vulkanikus kenyerét! Először is, mert amióta a kenyérsütőgép és én szerelembe estünk, azóta kissé elhanyagoltam a sütőben sült kenyér témát. Másodszor pedig a sajt és a kukorica mind, mind kedvenceim, így éreztem, hogy ebből csak jó sülhet ki.

Nem sokat módosítottam az eredeti recepten, csupán annyit, hogy az én „csésze szettem” 250 ml-es, illetve, hogy a kukorica és a paprika egy részét beledagasztottam a tésztába, továbbá, hogy valamivel kevesebb csípős paprikát használtam. Szeretem ugyan az erőset, de nekem bőven elég, ha egyszer csíp! Ja és most látom csak, hogy Eszter kukoricalisztet használt, én valamiért azonnal a polentának valót emeltem le a polcról, ártani nem ártott az biztos!


Hozzávalók az előző esti programhoz: 1és ¼ csésze liszt, ¾ csésze víz, 1/4 teáskanál szárított élesztő. A hozzávalókat a dagasztógép táljában egy fakanállal összekevertem, majd fóliával letakarva szobahőmérsékleten hagytam egész éjjel dolgozni.

Hozzávalók a tésztához: 1 és ¾ csésze víz, ¼ csésze kukoricadara, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál vaj, és 2 teáskanál só, kb. 3 és 1/2 csésze liszt, 1 kávéskanál szárított élesztő.

Ügymenet: A vizet felforraltam, majd folyamatos keverés mellett hozzáadtam kukoricadarát. Néhány perc kevergetés után híg puliszkát kaptam, amibe belekevertem  a mézet, a vajat, és a sót. Langyosra hűtöttem, majd hozzákevertem a kovászhoz. Bekapcsoltam a dagasztót és lassanként hozzáadtam a lisztel elkevert élesztőt.  A géppel 10 percig dagasztottam, félidőben hozzáadtam kb. egy csésze lecsöpögtetett kukorica konzervet és egy keveset anyám ecetes lében eltett papperoni paprikájából, karikára vágva. Egy kicsit még kézzel is dolgoztam rajta a lisztezett gyúrótáblán. A tálba visszahelyezve, letakarva, langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztettem.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, kissé átgyúrtam, hogy a levegőt kinyomkodjam belőle, majd téglalap alakúra nyújtottam. Rászórtam a tölteléket.

Hozzávalók a töltelékhez: ízlés szerinti karikára vágott erős paprika (nálam pepperoni), amennyi kukorica még a dobozban maradt, kb. 250 g reszelt sajt (mozzarellát nem kaptam, de reszelt sajtkeverék amit vettem, elvileg tartalmazta).

Szorosan feltekertem a tésztát, és letakarva a deszkán pihentettem, amíg a romokat eltakarítottam és elmosogattam. A tekercset én 4 részre vágtam, sütőpapírral bélelt lemezre tettem, megszórtam kevés kukoricadarával és letakarva pihentettem még kb. 15-20 percet, amíg az én elektromos sütőm elérte kívánt üzemi hőfokot. 195 C fokon nálam kb. 35-40 perc alatt sült meg, de nem barnult kedvem szerint, ezért az utolsó 10 perc letelte előtt tejjel lekentem a tekercseket.


További tippek Fűszeres Eszternél, fázisfotók pedig itt találhatóak. Én már azon töröm a fejem, hogy hogyan fejleszthetem majd tovább (aszalt paradicsom, olíva bogyó, teljes kiőrlésű liszt…stb.).

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr963424348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard