Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Padlizsánfelfújt

Padlizsánfelfújt

›
Padlizsánfelfújt

2009/9/16 : chilii Szólj hozzá!

Ha valaki netán arra tippelne, hogy azért nincs új recept, mert nem főzök, nos talált, süllyed. Pontosabban az a kevés amit mostanában elkövettem nem volt ide való a blogba. Vagy mert ismétlés volt, vagy mert nem tűrte a nyomdafestéket. Ez utóbbiakról nem nyilatkozom, sőt teljes hírzárlatot rendeltem el, ne is faggassátok a csirkéket, nem adhatnak interjút egy bizonyos körtés rémség ügyében.

Na de azért készült valami nagyon finom is, méghozzá egymás után kétszer is, mert nagyon finom volt. Legalábbis nekem ízlett. Plusz teszteltem a teljesítési segédek által elkövetett paradicsombefőzés eredményét, úgyhogy másodszorra megspóroltam a paradicsom hámozgatást és jóféle házi paradicsomszószt használtam hozzá (lének nem nevezném, mert igen sűrűre főzték be, de azért nem annyira, mint a konzerv sűrített paradicsomot, minden esetre bevált).




Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom (jelen esetben San Marzano a saját kertből) 150 g vörörshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-2 db chilii, olívaolaj, 1 ek sűrített paradicsom, 1 tk cukor, só, bors, friss kakukkfű, bazsalikom, 625 g mozzarella, 100 g parmezán, 80 g zsemlemorzsa, 800 g padlizsán.

Ügymenet: felszeleteltem a padlizsánt, a karikákat besóztam és állni hagytam, amíg a paradicsomokkal foglalkoztam. 2 paradicsomot félretettem, a többit leforráztam, meghámoztam és kis kockákra vágtam. Egy kevés olajon aranyszínűre dinszteltem a hagymát, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, az aprított chilit, a kockára vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot és hosszasan kevergetve sűrű mártást főztem belőle. Ízesítettem sóval, borssal, a cukorral és a vége felé beledobtam a kakukkfüvet meg a bazsalikomot.

Amíg a mártás készült, egy másik serpenyőben, olívaolajon elősütöttem a papírtörlővel leitatott padlizsán szeleteket.

Amikor a fentiek elkészültek, felkarikáztam a mozzarella sajtot is, majd egy tűzálló tálba rétegeztem a paradicsomszószt, a padlizsánt, megszórtam a zsemlemorzsával, ráhelyeztem a mozzarella szeleteket és megszórtam a parmezánnal. Nekem két réteg lett.

A tetejére rákarikáztam az elején félretett 2 szem paradicsomot, majd 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütöttem.

Recept: Essen & trinken 09/2009

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Rillons d'anjou - zsírban sült malachús Rillons d'anjou - zsírban sült malachús
  • Torta gianduia piemontese Torta gianduia piemontese
  • Agnolotti ricottával töltve Agnolotti ricottával töltve

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr553424318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard