Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Mascarponés kiflik

Mascarponés kiflik

›
Mascarponés kiflik

2010/1/31 : chilii Szólj hozzá!

Ha már itt nyomom az ágyat, legalább beírom a múlt heti süteményt. A mascarpone egy olasz krémsajt, lágy édes ízű, legjellemzőbb előfordulási helye a tiramisu.

 De mi történik, ha ott mered ránk vádlón egy doboz mascarpone, ahányszor csak kinyitjuk a hűtőajtót?  Miden ajtónyitáskor eszembe is jut, hogy oké, igazad van kéne már kezdeni veled valamit, de most volt tiramisu. Ha felbontalak egy tésztaszószhoz, csak pár kanálnyi fog kelleni belőled, a többit dobhatom ki, ahhoz meg drága vagy drága! Rizottónál dettó. Kellene egy recept, amibe el lehetne tüntetni az egész corpus delictit (mint a gondatlan túlvásárlás bűnjelét). Ne erre jó ez a sütemény. Kicsit takarékosabbra szabtam a receptet, miszerint 23-23 dkg vaj és krémsajt kellene, mert a mascarpone 25 dkg-os kiszerelésben nyomul, vajam meg csak 20 dkg volt, de egyik sem panaszkodott, működtek. Működött benne a sárgabaracklekvár is, ami az én pluszom benne.


Hozzávalók a tésztához: 250 g mascarpone, 200 g vaj, 2 evőkanál nyers nádcukor, 250 g liszt, 1 csipet só.

Hozzávalók a töltelékhez
: 120 g finomra aprított dió, 8 evőkanál sárgabaracklekvár, 2 evőkanál nyers nádcukor (ha édes lekvárunk van ez elhagyható, mi diétás lekvárt főztünk), a tetejére 1 tojásfehérje.

Ügymenet: a krémsajtot habverővel összekevertem a puha vajjal, cukorral, sóval. Innentől kézi erőre váltottam, hozzáadtam a lisztet, gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Nem szabad sokáig gyötörni, mert a kéz melegétől megolvad a vaj. A tésztát négyfelé osztottam és mindegyikből golyóbist formáztam, fóliával letakarva 30 percre hűtőbe tettem őket pihenni.

Ezalatt késes aprítóval feldaraboltam a diót. Nem kell egész apróra, nem darált dióra van szükség, de azért túl nagy darabok se maradjanak.

A tésztagolyókat egyesével vettem kezelésbe. Lisztezett deszkán mindegyikből kb. 20 cm átmérőjű kört nyújtottam, mindegyiket megkentem 2-2 evőkanál baracklekvárral, és meghintettem őket kevés cukorral és a dióval. Pizza vágóval nyolc cikkre vágtam minden karikát, és a külső felétől kezdve minden cikket feltekertem kiflivé. Mindegyiket lekentem a kissé felvert tojásfehérjével. Én sütőpapírral bélelt tepsin sütöttem őket, 190 fokon, előmelegített sütőben 25 percig. Itt azonban meg kell jegyeznem, hogy  a lekvár kicsit kifolyik, ezért csak a „barna” sütőpapír jó, mert arra nem ragad rá semmi, a hagyományos fehér nem válik be.

Recept: Nemisbéka

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Spanyol chorizo Spanyol chorizo
  • Babsaláta szárzellerrel Babsaláta szárzellerrel
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu
  • Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr683424300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard