Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Sárgabarackos rizstorta

Sárgabarackos rizstorta

›
Sárgabarackos rizstorta

2010/2/21 : chilii Szólj hozzá!

Gyerekkoromban sokszor ettem rizsfelfújtat. Szerettem is, bár a pudingporból készült „öntet” nem volt a kedvencem, ahogy szörppel nyakonöntés sem, én inkább magában ettem a finom sült rizst. Talán újra divatba jött ez az édesség, nem tudom, de egyre másra találkozom receptekkel, csak mostanában valahogy nem felfújtnak hívják, hanem rizspudingnak vagy rizstortának, sült rizsnek. Ez a mostani is torta néven futott a Nagy Süteménykönyvben, amit a karácsonyfa alatt találtam.


Hozzávalók: 1 bögre kerek szemű rizs, 2 és fél bögre tej, 1 csipet só, 3 evőkanál nádcukor, 3 tojás, fél bögre aszalt sárgabarack, 3 evőkanál kandírozott citrushéj, 4 evőkanál szeletelt mandula, 1 evőkanál vaj, reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál fahéj, csipet őrölt kardamom*, 1 teáskanál vanília kivonat.

Ügymenet: a tejből és rizsből csipet sóval tejberizst főztem, a cukrot csak a végén kevertem bele, nehogy leégjen. A tejberizst hagytam teljesen kihűlni (tulajdonképp meg lehet főzni előző este is, csak akkor be kell zárni egy páncélszekrénybe, és el kell rejteni a kulcsot).

Amíg a tejberizs kihűlt, addig kimértem, előkészítettem a többi hozzávalót. Felaprítottam az aszalt sárgabarackot, kivajaztam egy 20 cm átmérőjű kerámiaformát. Géppel felvertem a tojásokat, legalább 4-5 percig hagytam dolgozni a gépet, hogy sűrű, világos masszát kapjak. A tojáshabot és az összes többi hozzávalót elkevertem a hideg tejberizzsel és beleöntöttem a formába. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütöttem**.

*A kardamom elég erőteljes fűszer. Eredetileg nem is mokkás, hanem teáskanál szerepelt a receptben, de azt helyből soknak ítéltem. Végül 4 szem zöld kardamomból kipiszkáltam a magokat, a zöld tokot eldobtam és magokat mozsárban összezúztam. Még ez az ici-pici mennyiség is teljesen eluralta a rizst, lehet, hogy legközelebb egyáltalán nem teszek bele.

**Felszeletelés után derült ki, hogy még hagyhattam volna a sütőben egy kicsit, mert a közepén nem állt össze teljesen, ez sütőtől függ, az enyém egy lajhár.

Legközelebb szárított fügével fogok próbálkozni.

Korábban: Torta di riso


 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Cukkínis sütemény Cukkínis sütemény
  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével
  • Agnolotti ricottával töltve Agnolotti ricottával töltve

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr873424295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard