Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Lencseragu kolbásszal

Lencseragu kolbásszal

›
Lencseragu kolbásszal

2010/9/13 : chilii Szólj hozzá!

A hónap első vasárnapján régiségvásárt rendeznek a városban. Mérhetetlen mennyiségű limlom, kacat keres gazdát arcpirító áron, úgyhogy üres kézzel, de annál éhesebben értünk haza délben. Ilyenkor jól jön egy olyan recept, ami maximum egy óra alatt elkészül. Ha van francia puy-i lencsénk és egy kis kolbásztartalékunk, akkor nyert ügyünk van. A puy-i lencse Velay vidékén terem, márványos zöld színű, nem kell előre beáztatni, mégis 30-40 perc alatt tökéletesen megpuhul. Így csak arról kell gondoskodnunk, hogy teljesítési segédünk időben kivegye a kolbászt a fagyasztóból. A Corában nagyon finom, különböző ízesítésű, vékonybélbe töltött sütnivaló kolbászra lehet szert tenni, bár toulouse-i kolbász pont nincs. Ezúttal magyaros paprikás és német kolbászt kaptam, fele-fele arányban használtam.

 



Hozzávalók: 300 g zöld lencse, 2 evőkanál olívaolaj, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál sárgarépa, 2 szál szárzeller, 2 nagyobb paradicsom (pl.: Cuore di bue) vagy 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (400g), 1 babérlevél, 3 ág kakukkfű, 200 ml száraz vörösbor, kb. 400 ml víz, 6 szál vékony sütnivaló kolbász, kb. 750 g, só, frissen őrölt bors, petrezselyemzöld.

Ügymenet: ha még sincs zöld lencsénk, akkor előző este be kell áztatni azt, ami van.

Bekapcsoltam a sütőt 200 C fokra. A hagymát, a fokhagymát és a szárzellert apróra vágtam, a répát kockákra. Egy nagyobb, sütőbe is betehető serpenyőben felforrósítottam az olívaolajat, rádobtam a hagymát, 2 perc múlva a fokhagymát és a zellert, répát, majd további 4-5 percig kevergetve pároltam őket.

Hozzáadtam az ágakról lehúzott kakukkfű leveleket, a babérlevelet, a paradicsomot, jól összekevertem és 5 percig főztem. Lehúztam az edényt a tűzről, hozzáadtam a lencsét (ha be volt áztatva, le kell szűrni), a vörösbort, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte, sóztam, borsoztam.

Rátettem a tetejére a kolbászokat, majd fedő hiányában alufóliával szorosan lefedtem a serpenyőt, és betoltam az előmelegített sütőbe 40 percre. Félidőben ránéztem, és pótoltam a vizet, amit időközben beivott a lencse. Tálaláskor meg kellett volna szórni petrezselyemzölddel, de annyi időm már nem volt, hogy felszaladjak érte kertbe, mindenki enni akart. Friss, ropogós héjú kenyérrel, vörösborral igazi őszies hangulatú egytálétel.

Recept: Joanne Harris, Fran Warde: A francia konyha

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pizzoccheri alla valtellinese Pizzoccheri alla valtellinese
  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr23424283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard