Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Elzászi kuglóf

Elzászi kuglóf

›
Elzászi kuglóf

2010/10/25 : chilii Szólj hozzá!

Kugelhopf á l’alsacienne, vagyis Elzászi kuglóf. Mostanában kuglófos hangulatom van. Néha elkap a nosztalgia, és ilyenkor kuglófok sülnek szépen sorban. Ez különösen finom volt, jó dús kelt tészta mazsolával. Kár, hogy elfogyott. Ennél a kuglófnál a formát szeletelt mandulával hintettem be, ami jól mutat a kész süteményen.

 



Hozzávalók: 500 g liszt, 42 g élesztő, 125 ml langyos tej, 100 g mazsola, 1 evőkanál rum, 180 g vaj, 100 g cukor, fél kávéskanál só, reszelt citromhéj, 2 tojás sárgája, 3 egész tojás. A forma előkészítéséhez vaj és liszt, vagy formaleválasztó és szeletelt mandula.

Ügymenet: a lisztet a robotgép dagasztó táljába szitáltam, a közepébe mélyedést készítettem, belemorzsoltam az élesztőt, óvatosan ráöntöttem a langyos tejet, pici cukrot, majd megszórtam pici liszttel, letakartam egy tiszta konyharuhával és langyos helyre tettem, hogy a kovász beinduljon. A mazsolát meglocsoltam a rummal. A puha vajat habosra kevertem cukorral, sóval és citromlével, majd a keverékhez adtam a tojásokat is. Amikor az élesztő beindult, a vajas-tojásos keveréket beleöntöttem a dagasztó tálba, és hagytam, hogy a gép szép hólyagosra dagassza. A tésztát langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztettem.

A megkelt tésztát finoman átdolgoztam a mazsolát is belegyúrtam, majd az előkészített formába töltöttem. Ismét kelesztés következett, amíg a tészta ki nem töltötte a formát. Közben bemelegítettem a sütőt 200 C fokra. A kuglófot betettem a sütőbe és fohászkodtam, nehogy kimásszon a tészta a formából. Kb. 45-50 perc alatt sült készre, ekkor kivettem, pár percig pihentettem a formában, majd rácsra borítva hagytam kihűlni. Egész kevés porcukrot szórtam rá, csak a látvány kedvéért.

Recept: A világ 100 legjobb receptje - Sütemények

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Babsaláta szárzellerrel Babsaláta szárzellerrel
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével
  • Rillons d'anjou - zsírban sült malachús Rillons d'anjou - zsírban sült malachús

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr843424278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard