Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Krémcsoki tortácskák

Krémcsoki tortácskák

›
Krémcsoki tortácskák

2011/1/11 : chilii Szólj hozzá!

Nincs mese, ez tömény csoki. Ha egy darabig nem eszem csokit, előbb-utóbb rám tör a leküzdhetetlen vágy, és akkor nincs mit tenni, orvosolni kell az elvonási tüneteket. Ez a recept pedig tökéletesen alkalmas a feladatra. Cserkénél találtam, és jól kipróbáltam. Többször is. Többféleképpen is. Mert ez a kis csoda ízesíthető is ám, mondjuk egy kis chili porral, reszelt narancshéjjal, miegymással. Egyszer ropogós karamell darabkás csokival is kipróbáltam, de sajnos reményeim elolvadtak a csokiban. Egy bajom volt csak vele, ami nyilván az én mohóságomból és türelmetlenségemből fakad, mégpedig az, hogy sosem sikerült épkézláb szeletekre vágni, mert sosem voltam képes elég ideig bent hagyni a hűtőben. Ezért most azt találtam ki, hogy a masszát 6 kis tálkába adagoltam, így hat adag krémcsoki tortácska készült.

 

 

 




Hozzávalók: 2 tojás, szétválasztva, 70 g nyers nádcukor, 150 g tejföl, 80 g vaj, 20 g cukrozatlan kakaópor, 150 g 70 %-os étcsokoládé, 1 csipet só, ízlés szerint őrölt chili, vagy reszelt narancshéj (opcionális ízesítők).

Ügymenet: bekapcsoltam a sütőt 150 C fokra. Gőz felett megolvasztottam a darabokra tördelt étcsokoládét és a vajat. A tojássárgájákat fehéredésig kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tejfölt, beleszitáltam a kakaóport, és beleszórtam a sót (ekkor lehet beletenni az opcionális ízesítőt). A tojásfehérjéket kemény habbá vertem. A megolvadt vajas csokoládét belekevertem a tejfölös masszába, majd egy szilikonos lapáttal nagyon óvatosan beleforgattam a tojásfehérje habot, nagyon vigyázva, nehogy összetörjön. Kóstolgatni nem tanácsos, mert könnyen abba a helyzetbe kerülhetünk, hogy nem lesz mit betenni a sütőbe.

Én 6 db 9 cm átmérőjű szuflé formácskába osztottam szét a krémet. Ha valaki mégiscsak egy egész tortát szeretne, az vajazzon ki egy 20 cm átmérőjű formát, szórja be kakaóporral, és ha kapcsos forma, akkor kívülről csomagolja be alufóliába is, majd öntse bele a masszát. Formákat egy mélyebb tepsibe rendeztem, és annyi forró vizet öntöttem köréjük, hogy a formák feléig érjen. Ezután 15 percet töltött a tepsi a sütőben. A formákat, miután kihűltek, betettem a hűtőszekrénybe. Egy óra sajnos nem elég, sőt jobb ha kettőnél is többet van bent (pláne, ha egészben készítettük el, mert nem lehet majd szépen felszeletelni).

Figyelmeztetés: addiktív!

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Szedres pite Szedres pite
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal
  • Rösti Rösti

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr553424271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard