Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Paradicsomos minestrone

Paradicsomos minestrone

›
Paradicsomos minestrone

2013/2/19 : chilii Szólj hozzá!

Amennyire csak vissza tudok emlékezni, a paradicsomleves mindig egy édeskés piros leves volt, amivel nincs is semmi gond, kivéve, hogy a tészta formájától eltekintve többnyire egyforma volt. Volt. Mert most rátaláltam erre a fantasztikus receptre, ami tele van roppanós zöldségekkel és fűszerekkel. Kicsit átszabtam, mert ősszel jó sok paradicsomot főztem be, így az ilyenkor kapható kétes paradicsomok helyett a saját, fűszeres paradicsomlevemet használtam hozzá. Sárgarépából éredemes friss, zsengét venni, amit többnyie csomóba kötve a zöldjével együtt árulnak. Mivel a zöldségek mindössze pár perc pirítás után kerülnek a levesbe, fontos, hogy zsenge legyen. Továbbá elfelejtettem ellenőrizni a készleteket, és amint a fotón is látszik, sajnos csak vörösbab konzerv volt itthon, így cannellini helyett az került bele. Egyöntetű vélemény volt, hogy a receptet megtartjuk!

Paradicsomos minestrone2.JPG

Hozzávalók: 150 g árpagyöngy (gersli), 1 babkonzerv (400 g, lehetőleg cannellini), 500 ml paradicsomlé (eredetileg 500 g fürtös paradicsom), 120 g szárzeller, 180 g zsenge sárgarépa, 1 kisebb cukkini (kb. 150 g), 1 csipet chilipehely,  1 csapott evőkanál édeskömény mag, 60 g risotto rizs, 1 kis doboz paradicsomsűrítmény, 2 db csillagánizs, 6 evőkanál olívaolaj.

Ügymenet: a gerslit sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főztem, leszűrtem és félretettem. A babkonzervet leszűrtem és leöblítettem, a szűrőben hagytam lecsöpögni.

Egy fazékban felmelegítettem 3 evőkanál olívaolajat, beledobtam az édesköményt és a chilit, majd kis lángon 2 percig kevergettem, ekkor hozzáadtam a paradicsom sűrítményt, elkevertem, majd felöntöttem a paradicsomlével (ha valaki friss paradicsomot használ, az kockára vágva adja hozzá), 1 liter vízzel, beledobtam a rizst, majd közepes tűzön 20 percig főztem, amíg a rizs teljesen megpuhult benne. Ekkor leszűrtem és átpasszíroztam az egészet a rizzsel együtt, ez sűríti be a levest. Ezután az egészet visszaöntöttem a fazékba, beledobtam a csillagánizst, és még 15 percig főztem.

Ezalatt megtisztítottam és apró kockára daraboltam a répát, a szárzellert és cukkínit. Egy serpenyőben felforrósítottam a megmaradt 3 evőkanál olívaolajat, és 3-4 percig pirítottam benne a felaprított zöldségeket egy csipet sóval fűszerezve.

A legvégén kidobtam a csillagánizst, beletettem a levesbe a babot, a gerslit és a pirított zöldségeket, hagytam még egyszer felforrni, és kész. Ha van, bazsalikomos pestoval tálalandó.

Ihlet: Essen&Trinken 3/2013

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria
  • Spanyol chorizo Spanyol chorizo
  • Rösti Rösti

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr85087788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard