Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Pesztós babka

Pesztós babka

›
Pesztós babka

2021/4/18 : chilii Szólj hozzá!

Amíg csak a csokis cukorszirupos babkák jöttek szembe, legyintettem, azoknak hősként álltam ellen! Szirup ide be nem teszi a lábasát! Aztán megláttam egy mákos, sziruptalan változatot, épp akkor, amikor bent volt egy adag tészta a gépben. Mire megkelt, már a mák is le volt darálva. Annak azonban a tésztája nem volt jó választás, bár ettől még elfogyott. Ezek után viszont elszabadultak a dolgok, mert megláttam egy pesztós babkát. Ennek már a fele se térfa, és már mentek is a hozzávalók a kenyérsütő gép dagasztás-kelesztés programjára. Nemrég vettem egy üveg tökmagkrémet, úgyhogy az első sós verzió tökmagos lett. Megjegyzendő, hogy legközelebb a Furmint szakácskönyvben lévő tökmagkrémet csináljam meg hozzá sk.

És ma újra nekiláttam, kicsit csiszoltam a tészta recepten, mert elsőre kicsit lágy lett. Gondolkodtam medvehagyma pesztós változaton, de mielőtt lelegeltem volna a kertet, eszembe jutott, hogy van a hűtőben maradék rukkola, úgyhogy ma rukkola pesztótval készült. A tészta azt hiszem elérte azt a szintet, hogy már publikálható. Jövő héten jöhet a medvehagymás verzió.

babka_blog.JPG

Hozzávalók a tésztához: 300 g fehér liszt, 200 g teljes kiőrlésű liszt, 100 g rozsliszt, 1 tk só, 200 ml tej, 1 ek barnacukor (ennyitől nem lesz édes, megeszi az élesztő), 2 ek sikér, 3 ek szőlőmagolaj,  175 g joghurt, 2 kis tojás, 2 tk szárított élesztő.

Ügymenet: minden hozzávalót betettem a kenyérsütő gép dagasztás-kelesztés programjára. Ez nálam 1 óra 50 perc. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, és kicsit átdolgoztam. Két cipót formáztam, és hagytam őket 10 percig pihenni. Ezután kinyújtottam az elsőt, rákentem a fele pesztót, majd szorosan felcsavartam. A tésztahengert hosszában éles késsel kettévágtam, és a két felet összefontam, ügyleve hogy a vágott rész legyen felül. A másik cipóval ugyanígy jártam el.

Sütőpapírral bélelt sütőlapon hagytam fél órát újra kelni a babkákat, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöttem.

Rukkola pesztó: ez szemmértékre készült, a zacskóban kb. 65 g rukkola volt, ehhez adtam egy nagy gerezd fokhagymát, némi parmezánt és olívaolajat.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Spanyol chorizo Spanyol chorizo
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr4316505214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard