Tegnap este hirtelen felindulásból nekifogtam muffint sütni. A receptet The Domestic Goddess Home -től emeltem el, némi módosítással. Elősször is a sok édes hozzávaló mellé túlzásnak találtam a mazsolát, így helyette egy kis aszalt vörösáfonya ugrott be, illetve a sok száraz hozzávaló nem állt össze egy pohár joghurttal, így belepottyant még egy. Íme a végeredmény:
Amíg vártam, hogy megsüljön a süti, gyorsan összeütöttem egy paradicsomos spagettit. Ez a legegyszerűbb olasz kaja a világon, bár az éttermekben általában pennével készül ("penne pomodoro"), nekem most spagetti volt otthon. Ezt a szószt azért is érdemes megjegyezni, mert pizzára kenve is isteni.
Egy kis fej vöröshagymát felaprítok (a rúdmixer aprítójával) és egy kevés olívaoljon megdinsztelem. Amíg puhul, addig egy-két méretes fokhagymagerezdet is felaprítok, és mehet a hagymához. Ha már úgyis elől van a mixer, meg már úgy is el kell mosogatni, a doboz hámozott paradicsomkonzervet (400g) is összemixelem és mehet a hagymára. Ízesítésül kerül bele egy kis kanál cukor, hogy ellensúlyozza a paradicsom savasságát, egy csipet só, oregánó, kakkukkfű, bazsalikom, őrölt bors. Kb. 15 percig rotyogtatom, hogy jól besűrüsödjön.
Egy kis reszelt parmezán sajttal könnyű hétközi vacsora.