Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Málnaorgia és kakas vörösborban

Málnaorgia és kakas vörösborban

›
Málnaorgia és kakas vörösborban

2006/4/11 : chilii Szólj hozzá!

Először is az Öcsinek lassan lejár a szabija, és megint elhúz időtlen időkre (hogy mások élvezhessék a szakácstudományát), úgyhogy mielőtt ez bekövetkezne még gyorsan kisírtam magamnak egy óriási tál joghurtos málnalevest. Azt kell mondjam, hogy ezt az illatos, krémes, rózsaszín megamálnát, a tetjén fincsi tejszínhab felhővel, szóval ezt minden héten tudnám kanalazni!!! (remélem hamarosan eljön a málnaszezon, mert a fagyasztóban aggasztóan csökkenek a készletek!)



Azért én is jeleskedtem a konyhában, és megfőztem a kakast. Vörösborban. Franciásan. Még sosem próbáltam, de a szakértő zsűri azt állította, hogy finom, meg, hogy ilyennek kell lennie (merthogy a négycsillagos luxushajón is így csinálták a mesterszakik). Több receptet is áttanulmányoztam mielőtt belevágtam a dologba. Abban megegyeztek, hogy venni kell egy kakast :o))) (persze gyanítom, hogy csirkéből se lehet rossz!

Egy kb. 1,5 kg-os kakaskát fel kell aprítani 12 darabra. (az igazi az lett volna, ha egy éjszakára a husit bepácolom a vörösborba, de erre most nem volt érkezésem). Kb. 20 dkg kockára vágott húsos füstöltszalonnát két kanál olívaolaj társaságában néhány percig piritgattam, azután mehetett hozzá a mogyoróhagyma, úgy egy jó maréknyi (sajnos ezt nem sikerült beszereznem, úgyhogy megdézsmáltam anyám dughagyma készleteit).

Tettem bele négy kis sárgarépát meghámozva, de egészben, és egy doboz (25 dkg, de nem konzerv!!!) megtisztított csiperke gombafejet egészben. Ezeket is pirítottam egy kicsit a fazékban, majd az egészet kivettem egy tálba.

Újjabb olaj és vaj került a helyükre, és az előkészített husidarabokat szép aranybarnára sütöttem (csak két részletben fértek be). Kihalásztam a husikat is, és a visszamaradt szafthoz kevertem 3 evőkanál lisztet, kicsit megkavartam és jöhetett az 1 üveg száraz vörösbor (esetemben egy üveg Kékfrankos-Zweigelt Hiltopéktól, a finom bor baráti áron jegyében) és 3-4 dl csirkehús leves (a fagyasztóból és nem kockából!!!). Visszatettem mindent szépen a lábasba, jött hozzá só meg bors, 2-3 babérlevél, friss kakukkfű az alblakból meg egy kis petrezselyem zöld (frissen a kertből). Mintegy 40 perc lassú tűzön való párolás után kész is volt.

Krumplipürével tálaltam.

Tapasztalatok: legközelebb emelni fogom a zöldségek mennyiségét, főleg a gombáét, mert mindenki arra vadászott a lábasban, és tényleg előző este be fogom pácolni a húst a vörösborba a fűszerekkel együtt.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Lencse curry Lencse curry
  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Spanyol chorizo Spanyol chorizo
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu
  • Torta gianduia piemontese Torta gianduia piemontese

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr103424569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard