Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Amikor a Pasi éhes

Amikor a Pasi éhes

›
Amikor a Pasi éhes

2006/4/13 : chilii Szólj hozzá!

Improvizáció Ázsia témára.

Előre kell bocsátanom, hogy szerintem ehető az az állat, amelynek 2 illetve 4 lába van. Slussz! Akinek ettől kevesebb vagy több lába van, az kérem tartozkodjék távol a tányéromtól!!!



Tegnap a Kedves azzal állt elő, hogy kivette a fagyasztóból a tintahalait, és, hogy akkor ugye kezdeni kellene vele valamit. A gond csak az volt, hogy a tintahalon kívül nem gondoskodott semmi egyéb hozzávalóról. A nemlétező készletek átvilágítása után egy távolkeleti sítlusú valami készült, amit egyébként nagyon dícsért, bár én magam nem kóstoltam (fenti okora hivatkozva).

Szóval, az elkészítés lényeges momentuma, hogy én nem csak nem eszem tengerimütymütyöket, de nem is fogdosok ilyesmit! Tehát én már csak akkor veszem kezembe az irányítást, amikor a Kedves már kibelezte, megpucolta, feldarabolta a vacsorának valóját!!!

Na ezek után a fellelt 2 gerezd fokhagymát, fél fej lilahagymát, 1 közepes csilit és egy kevés gyömbért felaprítottam, reszeltem egy kis citromhéjat, és a kezem ügyébe készítettem a szójaszószos meg a rizsboros üveget (ez utóbbit a legutóbbi fővárosi látogatásomkor az ÁZSIA boltból szereztem be a citromos borssal együtt). A wokot felforrósítottam, és kb. 2 kanál olívaolajon kicsit pirítgattam a kütyüket. Fél perc elteltével beledobáltam az előkészített "zöldségeket", meg egy kanál rizsbort, facsartam rá citromlevet, megszórtam citromos borssal és a legvégén lötyintettem rá egy kis szójaszószt. Kb. 5 percig tartott az egész manőver a wokban.
 
Kedves azt nyilatkozta, hogy még életében nem evett ilyen finom tintahalat (próbált volna mást mondani!)

 

 

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Lencse curry Lencse curry
  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Spanyol chorizo Spanyol chorizo
  • Babsaláta szárzellerrel Babsaláta szárzellerrel
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr273424568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard