Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Atyám tébolyító csirkemelle

Atyám tébolyító csirkemelle

›
Atyám tébolyító csirkemelle

2006/4/19 : chilii Szólj hozzá!

A húsvét nálam mindíg valami friss tavaszias kaját jelent. Mivel az ünnep több napos, kerestem egy receptet, ami könnyed, tavaszias, és minden hozzávaló beszerezhető. Így került a képbe a címben említett csirkemell csoda, amivel már régóta szemeztem, csak ugye vagy gomba nem volt, vagy tészta nem volt a boltban egyszerre.

 
De most szerencsésen álltak a csillagok, és péntek reggel kaptam minden hozzávalót, úgyhogy eldölt a kérdés!

Atyám tébolyító csirkemelle, egy recept Jamie Olivertől:

Töltelék: 20 dkg gomba, 2 gerezd fokhagyma, 3 szál újhagyma, egy csokor friss petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj.

A hozzávalókat megtisztítottam, kis kockákra vágtam a gombát (jelen esetben egy "barna salátagomba" feliratú doboz tetszett meg a kínálatból), felaprítottam a fokhagymát, zöldhagymát (ez eredetileg nem volt a receptben, de a kertünkben most bújnak ki az első ínycsiklandó darabok, és olyan ellenállhatatlanok!) és egy kevés olívaolajon 6-7 percig pároltam őket, kevés só és frissen őrölt bors társaságában. Amikor elkészült félre tettem, hogy kihűljön.

Csirke: 4 db csirkemell, és 500 g készen kapható leveles tészta, 1 tojás.

Amíg a töltelék hűlt, addig a csirkemelleket előkészítettem, megmostam, megtörölgettem, majd némi anyai segédlettel mindegyikbe került egy csinos kis zseb (egy éles késsel a vastag részénél be kell vágni).

A leveles tésztát lisztezett deszkán egy kb. 20 x 45 cm-es téglalappá nyújtottam, és 4 hosszú csíkra vágtam. Az előkészített pipimellbe egy káváskanál segítségével betöltöttem a gombás etvaszt (és biztos ami biztos összetűztem egy fogpiszkálóval). A kiszabott tésztacsíkot rátekertem a pipihusira és tepsire helyeztem. Egy felvert tojással bekentem a csomagokat, 200 C fok és 35 perc múlva lehet tálalni.

De addig is amíg a pipicsomagok kvarcolnak, elkészítetem a mártást.

Mártás: 2 dl fehérbor , 2 evőkanál mustármag, 1,5 dl tejszín (ízlés szerint só, pici bors, és egy kis kanál mustár került még bele részemről).
 
Egy felforrósított száraz serpenyőbe tettem a mustármagokat (én fehéret és feketét vegyesen tettem bele) és felöntöttem a 2 dl száraz fehérborral (jelen esetben a Mádi Török pincészet kiváló furmintjával) és felforraltam, hogy az alkohol elpárologjon belőle, jött a tejszín és az opciók, majd kb. 5 perc kavargatás. A végeredmény egy kellemesen sűrű, selymes szósz. Igaz forrón elég vad íze volt, de mire a pipi kijött a sütőből, a mártás egy kicsit kihűlt és "meglágyult". Szóval nagyon finom volt.

Ajánlom mindenkinek (egy könnyű salátával), mert nagyon fincsi!!!

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Cukkínis sütemény Cukkínis sütemény
  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Lencse curry Lencse curry
  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr833424567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard