Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Ördöngős csirke

Ördöngős csirke

›
Ördöngős csirke

2006/6/19 : chilii Szólj hozzá!

Friss, pikáns, egyszerű, szóval ördögi.

 

Ennek a receptnek az eredetijét Sthal Judit honlapján találtam, lánykori nevén Ördög csirkének hívták. Én picit átalakítottam. Először is nem szeretek paradicsomot hámozni-magozni-kockázni, így ha valamibe sok kell (márpedig itt 70 dkg-ról volt szó) akkor marad a hámozott paradicsom konzerv. Ennek a konzervnek megvan az az előnye is, hogy mindig érett paradicsom van benne, így nagy csalódás nem érhet.

A másik dolog ami nekem macerás, az a chili. „Hosszas fejtörés” után azért sikerült megvilágosodnom, és most már, ha egy receptben az áll: egy kimagozott és felaprított friss chili, akkor én automatikusan azt olvasom: 1 mokkáskanál erőspista. Ezzel kikerülöm a vidéki szupermarketben való hasztalan kutakodást, és ügyesen megúszom a gumikesztyűvel való bohóckodást is (arról nem szólva, hogy egy üveg erőspisti és egy tálca chili ára közel azonos, és az üveges változat igen sokáig elég, a hűtőben pedig felbontva is eláll)!!!

( az igazsághoz hozzátartozik, hogy most is nevelgetek chili paprikát pár cserépben, de az ellátás még így is akadozik :o)

 

Ezek után íme az én ördöngős csirkém:

Hozzávalók 4 személyre:

2 csirkemell, olaj + vaj a sütéshez, 1 közepes fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 közepes paradicsom, 1 doboz (40dkg) hámozott paradicsomkonzerv, 1 kis doboz sűrített paradicsom, 1dl száraz vörösbor, 1 mokkáskanál erőspista, 1 csokor friss petrezselyem zöld, 1 kk cukor, só, bors, oreganó (nekem van friss a kertben, de ha nincs jó a szárított is)

 

Először is mindent elő kell készíteni. (tipikusan az az étel, amihez ha előtte másfél óráig tüsténkedünk, akkor 20 perc alatt elkészül, na jó a másfél óra csak vicc, de az előkészület fontos, és kb. egy jó negyed órát kell rászánni) A csirkemelleket fel kell darabolni. Először levágom az aljáról a „kis mellet”, azután a nagyobb darabot egy éles késsel 3 darabra vágom, úgy mintha filézném, szóval ferdén és laposan. Szóval 4x4, vagyis 16 darab husi lesz, amit sózok, borsozok, félreteszek. Forró vízbe mártva megszabadítom a paradicsomokat a héjuktól, magjuktól, és felkockázom őket. Felbontom a konzerveket, a hámozottat is feldarabolom, csak úgy egy késsel hadonászok egy kicsit a dobozban :o))). Felaprítom a hagymát, és megpucolom a fokhagymát, előkészítem a fokhagymanyomó kézi készségemet. Apróra vágom a zöldfűszereket. (mivel nálam ez a kaja a fogyókúrás menü része, rizzsel tálalom, így az aprítások befejeztével odateszem a rizst is, hogy egyszerre legyenek készen)

 

A folytatás már nagyon egyszerű. Egy jó nagy serpenyőben felforrósítom az olajat és a vajat, és ebben megsütöm a pipiket. Ha már szép színük van, kiszedem őket egy tányérra, és fóliával letakarva igyekszem melegen tartani őket. A serpenyőben maradt olajon (ha nagyon kevés maradt benne, akkor pótlásra van szükség) megpárolom a hagymát, azután a fokhagymát. Jöhetnek a paradicsom kockák, a konzerv paradicsomok, a vörösbor, erőspista, só, bors, cukor. Mindezt kb. 10 percig kevergetve besűrítem, majd jöhet a petrezselyem és az oregánó. Még 2-3 perc, kóstolás, igazítás, és kész. (remélhetőleg a rizs is :o))

Tálaláskor minden tányérra teszek néhány csirke darabot, kanalazok rá a mártásból, és rizzsel tálalom.

Isteni finom, pikáns mártás, akin eddig teszteltem, mindenkinek ízlett. Az erőspistával azonban jobb csínján bánni, és több részletben adagolni, sűrű kóstolgatások közepette, mert nem mindenki szeretne tűzokádó sárkánnyá válni (én sem).

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Cukkínis sütemény Cukkínis sütemény
  • Lencse curry Lencse curry
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval
  • Rösti Rösti
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr353424544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard