Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Málnalekvár mag nélkül?!

Málnalekvár mag nélkül?!

›
Málnalekvár mag nélkül?!

2006/7/10 : chilii Szólj hozzá!

létezik!

More...

Úgy kb. 15 éve, amikor elkezdtem bontogatni befőzős szárnyaimat, főztem egy adag málnalekvárt, csak úgy hagyományosan, ahogy anyám szakácskönyvében olvastam. Az eredményt dicsérték ugyan, de apukám és (az akkoriban még csak szakácstanonc)  kisöcsém azzal ált elő, hogy jó-jó ez a lekvár, de minek bele ennyi mag. Jópofik gondoltam, de mégis elkezdtem törni a fejem, hogy hogyan tudnám legegyszerűbben elválasztani a málnát a magjától.

Mert ugye reklamálni egy dolog, de a kézi paradicsom passzírozóval hadonászni, az más lapra tartozik. Ekkoriban volt nekünk egy „mindent tudó”, eredeti CCCP gyártmányú konyhai robotgépünk, melyhez gyümölcscentrifuga is tartozott. Ezt nem nagyon használtuk, mert 1-2 pohár léért senkinek sem volt kedve megküzdeni az elmosogatásával, de az jutott eszembe, hogy mégiscsak gyorsabb lenne ezzel átpasszírozni a málnákat. A gondolatot tett követte, és a próba sikerrel járt!!! Igaz ugyan, hogy kétszer kell átküldeni a málnát a gépen, hogy minden csepp lét kinyerjünk, de az  eredmény egy magmentes lé!!!

Azóta szegény gépezet már jobblétre szenderült, és egy modernebb masinát használok, de az elv nem változott. Tehát a málnát gondos válogatás után kétszer átküldöm a gyümölcscentrifugán, és a kapott lét lemérem. Én híve vagyok a zselésítőknek (mindkét márkát használom, mikor mit lehet kapni), mert nem kell órákig kavargatni, és az eredmény megőrzi üde színét (ellentétben a hagyományos agyonfőzött lekvárokkal). A zacskón található útmutató alapján szoktam eljárni, bár cukrot kevesebbet teszek bele, kóstolással ellenőrzöm, hogy a kívánt édességet elérje. Az az igazság, hogy ez az új és modern készülék annyira jól működik, hogy 1-2 evőkanál magot vissza szoktam keverni az anyagba, nehogy valaki azt mondja, hogy nem is málnából van!

A kedvesem szerint a magokat értékesítenem kellene egy porból műfagylaltot készítő kisiparosnak :o)!!!

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pesztós babka Pesztós babka
  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Spanyol chorizo Spanyol chorizo
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével
  • Torta gianduia piemontese Torta gianduia piemontese

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr153424536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard