Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Cukkínis-magos falusi kenyér

Cukkínis-magos falusi kenyér

›
Cukkínis-magos falusi kenyér

éljen a házi pékség!

2006/9/04 : chilii Szólj hozzá!

Én a csekély értelmi képességű medvebocs, ma tanultam valami újat! Meg is mutatom rögvest:

kenyekeim.bmp

 

Ugye milyen szép? Mármint, hogy így együtt vannak! Én nem vagyok egy számítógép virtuóz, meg zsonglőr sem, úgyhogy most nagyon büszke vagyok magamra!!!

És a recept, hogy hogyan is készült ez a cukkínis-magos falusi kenyér (mert a gasztronómiai kiránduláshoz jól jöhet egy vekni kenyér is!):

 

Hozzávalók egy közepes méretű kenyérhez: 75 ml író, 100 ml víz, 175g reszelt cukkíni, 375g kenyérliszt, 75g teljes kiőrlésű kenyérliszt (én most tönkölyt használtam), 2 ek hántolt napraforgó mag, 2ek hántolt tökmag, 2 teáskanál köles (nekem csak szezámmag volt itthon), 1és1/2 tk só, 1és1/2 tk cukor, 1 cs (7g) szárított élesztő, 40g vaj.(+ liszt a dagasztáshoz)

 

Ügymenet: ez a recept elvileg kenyérsütő géphez való, úgyhogy akinek ilyen van, az tudja mit kell csinálnia a fenti dolgokkal. Akinek nincs (még), az két módszer közül választhat, ha van dagasztója beveti, ha nincs előveszi a két kezét (én most ezt tettem). Ez utóbbi esetben felhívnám a figyelmet arra, hogy valamivel több lisztre lesz szükség a kidolgozáshoz, hogy ne ragadjon a tészta.

Szóval, a liszteket összekevertem egy nagy tálban, a közepére mélyedést fúrtam, ide tettem az élesztőt meg a langyos vizet, letakartam és állni hagytam, amíg az élesztő be nem indult (kb. 10 perc). Amikor az élesztő láthatóan nyüzsgött már, akkor a többi hozzávalóval szépen összegyúrtam a tésztát, némi lisztet még felvett (2-3 marék, ez a liszt fajtájától is függ). Letakartam, és langyos helyen addig pihentettem amíg a kétszeresére nem nőtt (vagyis kb.1 órát), azután még egyszer átgyúrtam, és egy vajazott-lisztezett 30cm-es dobozformába helyeztem a kis veknimet. Hagytam még kb. 20 percet pihenni, hogy szépen kitöltse a formát, és betettem az előmelegített sütőbe. 200C-t ajánlanék, és úgy 40-45 percet (ez a párom hagyományos gázsütőjében sült, az otthoni villanyosban biztos tovább tartott volna).

 

Igen ízletes, nedvdús állagú kenyérke lett belőle, ami másnap is nagyon fini volt (a harmadnapról nem tudok referálni, azt nem érte meg).

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pizzoccheri alla valtellinese Pizzoccheri alla valtellinese
  • Lencse curry Lencse curry
  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Szedres pite Szedres pite
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr273424521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard