Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Gombás palacsintametélt

Gombás palacsintametélt

›
Gombás palacsintametélt

2006/9/25 : chilii Szólj hozzá!

 

Ez tényleg nem bonyolult recept, inkább összetett, mert először is sütni kell egy adag palacsintát, főzni egy adag spéci gombapaprikást, azután pedig a kettőt egyesíteni a sütőben.
gombaspalcsi.jpgA palacsinta sütés mesterségét én anno a Kétbalkezes kamaszlányok kézikönyvéből tanultam, és bár jó néhány év eltelt már, azóta is ezt a bevált receptet használom. 

 Hozzávalók a palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 5 dl tej, 0,5 dl olaj, csipet só (és édes palacsintáknál egy csipet cukor, de ez most nem játszik), olaj a sütéshez ha nem teflonban bohóckodunk (igazi palacsintát csak igazi palcsisütőben lehet sütni és punktum!)

Valamint, amennyiben mód és lehetőség van rá, egy db teljesítési segéd vagy alvállalkozó. 

Amennyiben rendelkezésünkre áll teljesítési segéd, vagy alvállalkozó, akkor keverjük gyorsan össze a palacsinta tészta hozzávalóit, és nyomjuk a kezébe a serpenyőt.

Ha történetesen nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy teljesítési segédet vagy alvállalkozót vonjunk be a munka ezen részébe, akkor megjegyzendő jó tanács, hogy a palacsintákat előre is el lehet készíteni, csak arra kell ügyelni, nehogy lába kéljen!!!

 Ha előállt a szükséges mennyiségű palacsinta (fenti adag egyébként kb. 20 db vékony palacsintát eredményez), akkor hozzá is kezdhetünk a gomba pörkölthöz. Ez is hagyományos módon készül némi extrával: 

Hozzávalók a gombapaprikáshoz
: 50 dkg csiperke gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 teáskanál erőspista, só, bors, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 evőkanál (rizs)liszt, 1 nagy pohár tejföl. 


Az elkészítés a szokásos: az összevágott hagymát zsiradékon aranybarnára pirítjuk, menet közben jöhet bele a felaprított fokhagyma, azután a pirospaprika, ici-pici víz (a zöldségek úgyis engednek vizet) zöldpaprika, paradicsom, ez ugye a pörkölt alap, amibe jön a felszeletelt gomba, és szépen kevergetve megpároljuk, amíg el nem fő róla a sok víz. Közben ízesítjük sóval, borssal, erőspistával. Végül jöhet az apróra vágott petruszöld, a liszt, megkavarjuk, beleöntjük a tejfölt, és tovább kevergetve besűrítjük.

Egyesítés: sütőt előmelegítjük; egy méretes kivajazott tűzálló tálat kivajazunk;  az ujjnyi vastag metéltre vágott palacsintát beleszórjuk. Szépen elrendezzük a tál alján, és betakarjuk a gombapaprikással. 200 fokos sütőben hagyjuk, hogy szerelemben egyesüljenek. (kb. 15-20 perc)

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pesztós babka Pesztós babka
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr813424514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard