Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Szilva krémleves - Birsalma krémleves

Szilva krémleves - Birsalma krémleves

›
Szilva krémleves - Birsalma krémleves

2006/10/10 : chilii Szólj hozzá!

Itt van az ősz, itt van újra, és van birsalma újra :o)

 

A Nők lapja konyhája őszi számában találtam rá a fűszeres szilvaleves receptjére, amit rögvest ki is próbáltam. Ám némi módosítást eszközöltem a hozzávaló fűszerek mennyiségén, mert az eredetileg írt mennyiséget kissé túlzásnak éreztem (már csak azért is, mert a Kedves nem kedveli túlzottan a fahéjat, és ugye 3 egész rúd íze rögtön feltűnt volna neki:o). Íme:

 

Kep_292.jpg

 

Azután tovább gondoltam ezt a receptet, és alkottam belőle egy igen kitűnő birsalma krémlevest! A vörösbort fehérre cseréltem, és egy kicsivel több cukorral édesítettem, és elhagytam a narancsot (megjegyzem, hogy a szilvalevesbe is csak egyet tettem kettő helyett, és még így is túlzottan dominált az íze, túlharsogva szegény szilvákat), helyette egy kevés reszelt citromhéj került a fazékba.

 

Hozzávalók: 3 dl száraz fehér bor, 1 l víz, 1 egész rúd fahéj, 2 db egész csillagánizs, 5-6 szem szegfűszeg, 2-3 szem szegfűbors, 10-15 dkg cukor, kb. 80 dkg birsalma, 1,5 dl tejszín, 1 csipetnyi reszelt citromhéj.

 

Ügymenet: a bort, a vizet, a fűszereket és a cukrot feltettem egy nagy fazékban főni 15 percre. Ezalatt meghámoztam, és feldaraboltam a birsalmát. Kiszedtem a fűszereket, majd a birset beledobtam a fazékba. Addig főztem, amíg szépen meg nem puhult a gyümölcs. Ez kb. 10-15 perc, nem baj ha szétfő, mert úgyis el kell turmixolni. Szóval amikor már jó puha lett a gyümölcs, egy szűrő lapáttal kiszedtem, és simára turmixoltam. A birspürét visszatettem a fazékba, beleöntöttem a tejszínt, beleszórtam a citromhéjat, és még egyszer felforraltam. Ezután már csak "türelmesen" ki kellett várni, hogy kihűljön.

 

Nagyon finom, intenzív birs ízű leves lett, és nem mellékesen liszt nélkül, magától a gyümölcstől lett sűrű, krémes a leves.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Lencse curry Lencse curry
  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr623424512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard