Ez egy nagyon egyszerű recept (oké, tudom, hogy szinte minden muffin az), ám annál finomabb. Langyosan különösen finom, és én, bár már hideg van, mégis eltudnék képzelni hozzá egy gombócka vanília fagyit is :o).
Ez a recept egyik kedvenc oldalamról származik. Semmi különleges hozzávaló nem szükségeltetik hozzá, így aztán bárki kipróbálhatja.
Hozzávalók: 2 alma (meghámozva, kis kockákra vágva), 260 g liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 1 tk fahéj (vagy mondjuk almás sütemény fűszer :o), 100 g cukor, 1 cs vaníliás cukor, 8 dkg mandula (durvára aprítva), 1 tojás, 1 dl olaj, 3 dl zsíros tej.
Ügymenet: sütőt bekapcsolni 180 C fokra! A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem, hozzá adtam az almát; egy másik tálban kikevertem a folyékony hozzávalókat, majd a két tál tartalmát egyesítettem, és fakanállal gyorsan összekevertem (nem szabad túl sokáig keverni). Papírkosárkával bélelt muffin tepsibe kanalaztam, és irány az előmelegített sütő. Kb. 25 perc alatt kész is van.
Saját tapasztalat: vagy az én almáim voltak nagyok, vagy a tepsim kicsi, de nekem nem fért bele a 12 darabos tepsibe, ezért gyorsan kivajaztam/liszteztem még három kis kerámia formát (IKEA), így 15 db muffin lett belőle.