Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Kókuszos csiga muffin

Kókuszos csiga muffin

›
Kókuszos csiga muffin

2007/3/09 : chilii Szólj hozzá!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy pékség. Nem hirdette ő messziről, hogy látványpékség lenne, de ha betért az ember, akkor a nagy kazettás üvegajtón át látta a péket, amint gyúrja, dagasztja, formázza a tésztát. Ez egy olyan pékség volt, hogy az ember még a munkából elkésést is megkockáztatta, azért, hogy ott vehessen reggelit. Sajnos ez a pékség már régen bezárt, mert nem tudta tartani a versenyt azokkal „látványpékségekkel” amik ugyan fennen hirdetik látványosságukat, de csak annyit tesznek, hogy a fagyasztott félkész terméket betolják a sütőbe. (attól nyerők, hogy nincs is pék, csak az eladó pakolja tepsire a sütiket)

Ebben a régi  pékségben egyik nagy kedvencem a kókuszos csiga volt. A hatalmas méretű csiga finom kókuszos krémmel volt megtöltve, és reggelente még langyosan csábított, hogy „egyél meg”!

Arra gondoltam, hogy nosztalgiázom egy picit, és megpróbálok valami hasonlót készíteni. Nos tényleg csak hasonló lett. Sajnos az én eredeti elképzelésemet felül írta a kémia. Az általam kiötlött kókuszos krém „krém” részét magába szívta a tészta, így amikor beleharaptam, éreztem a finom kókuszos ízt, de az egymásra simuló rétegek között csak a kókuszreszeléket találtam. :(

Minden esetre közzé teszem a receptet, egyrészt mert különben elfelejteném, másrészt pedig azért, hogy hátha valakinek van valami ötlete, hogyan tudnám „szaftosabbá” tenni a csigabigáimat!

 

kokuszcsiga.jpg

 

Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő, 9 dkg cukor, 10 dkg vaj, csipet só, 2 tojás, és kb: 1 dl langyos tej. 

Hozzávalók a kókuszos töltelékhez: 1 kis doboz kókusztej (165ml, tejjel is helyettesíthető), 1,5 dl tej, 3 ek cukor, 20 dkg kókuszreszelék.  

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát dagasztottam, majd letakarva 1 órán át langyos helyen pihentettem.

Amíg a tészta nődögélt, elkészítettem a kókuszos masszát. Egy kis lábasban takarék lángon felmelegítettem a kókusztejet a tejjel, hozzá adtam a cukrot és a kókusz reszeléket, jól elkevertem, majd félre tettem hűlni.

Amikor a tészta duplájára kelt, lisztezett deszkára borítottam. Két részre osztottam, és az egyik felet visszatettem pihenni a tálba. A másik tésztát kinyújtottam kb. 24x40 cm-es téglalappá, egyenletes rétegben rásimítottam a kókuszos massza felét, és a keskeny oldala felől feltekertem. 12 egyforma darabra vágtam. (ezeket egy vajjal kikent és kókusszal kiszórt muffin tepsibe tettem, ezek vannak a képen)

A másik tészta féllel ugyanígy jártam el, de mivel csak 1 muffin formám van, ezt a 12 csigát egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába tettem.

Langyos helyen hagytam, hogy megint kétszeres méretűre nőjenek, ezután mentek a 180C fokos sütőbe. A muffinosak kicsit hamarabb megsültek (kb. 35 perc), a kerek sütinek úgy 40-45perc kellett.

Azt hiszem, hogy a tésztát meg kellett volna kenni egy kis vajjal, akkor talán ízletesebb lett volna. (mondjuk így sem maradt belőlünk hírmondó sem :)

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu
  • Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr803424475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard