Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Arrabbiata mártás

Arrabbiata mártás

›
Arrabbiata mártás

2007/4/20 : chilii Szólj hozzá!

Egyre-másrakészülnek a nagyvilágban a csípős-paradicsomos pennék. Csoda, hogy én is kedvet kaptam hozzá??? Szeretem az egyszerű tésztaételeket, amelyek viszonylag kevés hozzávalóból gyorsan elkészíthetőek, ez pedig pont ilyen.

 

Az „arrabbiata” egy klasszikus mártás, melyet leggyakrabban „penne rigate” tésztával tálalnak, de más tésztát is választhatunk hozzá. Én a Nélkülözhetetlen tésztakönyvet kaptam elő, és az abban található receptet adaptáltam a konyhai készleteimre.

 Szerencsére volt otthon bacon feliratú „húskészítmény”. A jelenleg kapható ízetlen, kemikálikus paradicsomok megvásárlásától tartózkodom, a paradicsom hámozás, kockázás meg eleve nem kedvenc elfoglaltságom, így mi sem perszébb, mint, hogy kedvenc hámozott paradicsom konzervemet vetettem be.

Tehát az én verzióm a következőképp nézett ki:

 

 Hozzávalók: 1 csomag penne tészta, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 szelet húsos szalonna kis kockákra vágva, 2 magozott, felaprított chili, olívaolaj, 1 doboz paradicsom konzerv,  csipet só, csipet cukor, csipet bors, 1 csokor petrezselyemzöld, rissen reszelt parmezán.

Az elkészítése még annyi ideig sem tart, mint leírni a receptet :o). Feltettem a tésztafőző vizet forrni. Előkészítettem a hozzávalókat, felaprítottam a felaprítani valókat. Egy lábasban felforrósítottam az olívaolajat, beledobtam a szalonnát, hagymát, fokhagymát, chilit és 8 percig pirítgattam őket. Ráöntöttem a paradicsomot és addig főztem gyakran kevergetve, amíg a kellő sűrűséget el nem érte. Sóval, borssal, csipet cukorral ízesítettem, és a végén belekevertem az apróra vágott petrezselyemzöldet is.


A tésztát beledobtam az időközben „lobogva fővő” (imádom ezt a „konyhatechnológiai” kifejezést :o) vízbe némi só és egy kanál olaj kíséretében (állítólag, ha előre beletesszük a sót  a vízbe, akkor lassabban forr fel, az olajtól pedig nem ragad össze a tészta) és gondosan beállítottam a főzőórát, nehogy a nagy keverés-kavarás közepette tovább főzzem a kelleténél. Leszűrtem a tésztát és összekevertem az menet közben elkészült mártással. Frissen reszelt parmezán jár a tetejére.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Cukkínis sütemény Cukkínis sütemény
  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Babsaláta szárzellerrel Babsaláta szárzellerrel
  • Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal Sárgarépa krémleves fokhagymás krutonnal

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr373424465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard