Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Májusi kördés

Májusi kördés

›
Májusi kördés

2007/5/11 : chilii Szólj hozzá!

Már megint jönnek, kopogtatnak, meg kördezősködnek!

1) Mi alapján főzök, honnan az inspiráció?

Többnyire csak hétvégén főzök, így egész héten bújom a "könyvtáramat". Próbálok törekedni arra, hogy az idénynek megfelelő alapanyagok kerüljenek az asztalra (mint tudjuk a paradicsom csupán évente 6 hétig terem :). Ez persze időnként nem könnyű, mert most pl. még viszonylag kevés dolog van a kertben, de legalább az évelő fűszereim (kakkufű, oregánó, tárkony, snidling) hajtanak.

Ja és persze a gasztroblogok! Egyre több időt töltök ezek olvasásával (csak a főnök meg ne tudja). Szeretem, hogy ezeket már kipróbálta valaki, leírta a tapasztalatait, hogy mi volt oké és mi nem, ezekből sokat tanulok.

Aztán ugye azon is múlik, hogy mit kapok a boltban! Sokszor vagyok bajban ha valami különlegesebb hozzávalót kellene keríteni, de volt már olyan is, hogy 2 recepthez írtam bevásárló listát, és azt főztem meg amihez minden volt a boltban.

És akkor már át is térhetünk a 2. kördésre:

2) Betartom-e a receptekben leírtakat?

Igyekszem. Ez főleg sütésnél fontos, mint tudjuk a sütés az kémia. Ha egy szakácskönyv gondos kezek munkája lévén jött létre, akkor a benne lévő receptek valószínűleg megbízhatóak. Ahhoz, hogy megtudjam ez így van-e, sokszor elég csak alaposabban átlapozni a könyvet. Az egetverő marhaságok többnyire azonnal szemet szúrnak. A másik szabály, hogy max. 2 dobása van a tisztelt szerzőnek, ez alól csak ritkán van kivétel.

Ha egy recepthez nincs meg minden fontos alkotórész, akkor azt inkább félre teszem. Így került pl. várólistára Nigella zataros csirkéje, ami nagyon izgalmasnak tűnik, csak épp zatar fűszerkeverék nincs a sarki hipiszupiban. (most épp listát írok, hogy ha eljön a nagy nap, és végre beszabadulok az Ázsiába, akkor tudjam miért jöttem, különben még hazaviszem az egész boltot.)

3) Mi alapján döntöm el, hogy mi legyen a másnapi vacsora/ebéd?

Az attól is függ, hogy van-e kedvem bevásárolni. Ha épp nincs kedvem péntek reggel tülekedni, netán lapos a pénztárcám, akkor az otthoni készletek kreatív felhasználása következik. Száraz tészta meg paradicsom konzerv mindig van otthon, a fagyasztóban is találni többnyire csirkemellet, combot, úgyhogy szerintem mi is túlélnék egy több hetes karantént. :)

Ha van valami különleges alkalom, akkor persze jobban odateszi magát az ember, de egy szimpla hétvégén bármi előfordulhat. Sőt néha kifejezetten húsmentesre veszem a figurát, főleg ha előző nap nagyobb mennyiségű hús végezte a grillen. (most ennek van szezonja, és még senki sem tiltakozott a  pácolt tarja vagy csirke ellen)

Jajjj, ki nem nyilakozott még??? mondjuk Dibbuk és DolceVita!!!

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pizzoccheri alla valtellinese Pizzoccheri alla valtellinese
  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Lencse curry Lencse curry
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson
  • Torta gianduia piemontese Torta gianduia piemontese

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr943424460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard