Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Marhatekercs

Marhatekercs

›
Marhatekercs

2007/11/27 : chilii Szólj hozzá!

Következzen akkor most egy fajsúlyosabb fogás, mielőtt az a vád érne, hogy én csak utazgatok meg sütizgetek :). Igaz még Róma előtt készült, de nem volt időm előbb feltenni.


Ennek az ételnek a sikere elsősorban a hentes kezében van, így aztán sosem úgy indulok bevásárolni, hogy most aztán marhatekercs lesz ebédre, hanem ha guszta marhahusit látok a pultban, akkor mindent bevetek, hogy szép vékony szeleteket vágjon nekem a kedves hentes bácsi. Nagyon ártatlan őzike szemekkel szoktam előadni, hogy legyen már olyan nagyon kedves, és segítsen nekem, mert én tekercseket szeretnék, és ahhoz kellene szeletelve a húst. Mondjuk volt már rá példa, hogy akkora szeletek lettek, hogy klopfolás után simán ketté vágtam a „szeletkéket” és a felét lefagyasztottam legközelebbre.

 A másik fontos dolog, hogy ennél az ételnél mindent apróra kell vágni, ami eltart egy darabig (hacsak nem bánunk a késsel mesterszakács szinten), így jól jöhet egy teljesítési segéd. Az enyém momentán ígért fűt-fát, aztán meg szépen bokornak nézett, de végül legalább a tekercsek megkötözésére előkerült.

marharolad.jpg

Hozzávalók: 4 vékony marhaszelet (darabja 15-18 dkg, én combot szoktam kérni), só, bors, 4 tk csípős mustár, 8 vékony szelet füstölt húsos szalonna, 1 nagy csemegeuborka (vagy 4 kicsi), 2 fej hagyma, 1 ek liszt, 1 sárgarépa, 2 szárzeller, 4 ek olaj, 2 ek paradicsompüré, 1/8 l vörösbor, 4 dl marha alapleves, csipetnyi cayenne bors.

Ügymenet: a répát, a szárzellert és az egyik hagymát apró kockákra vágom. A másik hagymát és a csemegeuborkát vékony szeletekre vágom. A hússzeleteket alaposan kiklopfolom, sózom, borsozom.

Minden szelet húst bekenek mustárral, ráfektetek 2-2 szelet szalonnát, majd elosztom rajtuk a szeletelt uborkát és hagymát. A hússzeletek hosszanti oldalát kissé behajtom és az egyik rövidebb oldaláról kezdve feltekercselem. A rögzítéshez hústű vagy cérna használható. A roládokat meghintem liszttel. Ha eddig már eljutottunk, akkor megtörölhetjük a homlokunkat, még pár mozdulat és megpihenhetünk.

Előtte azonban egy nagy serpenyőben (kicsit magasabb oldalú edény kell, amit utána le lehet fedni, ha ilyen serpenyőnk nincs, akkor egy nagy lábas is megfelel) olajat hevítek, és a roládokat egy csipesszel forgatva körös-körül szépen megpirítom. Ha már szép színűk van kiveszem őket, és a visszamaradt olajban (ha szükséges még öntök hozzá) az összes kockára vágott zöldséget megpirítom. Belekeverem a paradicsompürét, hozzáöntöm a bort és jól felforralom. Beleöntöm a levest is, majd visszateszem bele a roládokat. Lefedem és kis lángon körülbelül 1 órán át lassan párolom.

Ha a terkercsek már finom puhák, akkor kiveszem őket az edényből, és a mártást jó erős lángon besűrítem, sóval, borssal, cayenne borssal fűszerezem. Ha már jó sűrű, akkor visszateszem bele a tekercseket, átmelegítem őket, és krumplipürével tálalom.

Nálam most dupla adag készült, hogy másnap is élvezhessem, mert annyira finom!!!

Cornelia Schinharl-Sebastian Dichart: A főzés alapkönyve



 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Cukkínis sütemény Cukkínis sütemény
  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Lencse curry Lencse curry
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr903424420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard