Kuszkuszsaláta grillezett csirkével

Kuszkuszsaláta grillezett csirkével

Kuszkuszsaláta grillezett csirkével

Néha nincs kedvem a hétvégi bevásárláshoz (főleg, ha péntek este 6-ig tanfolyáson csücsülök). Annyira, hogy ilyenkor lesz ami lesz alapon rábízom magam az otthoni tartalék készletekre. Mint most. 


Szombat reggel felderítő útra indultam hát a fagyasztó irányába. Mondjuk nagy meglepetés nem ért, csirkemell filé többnyire mindig van benne.

Rövid fejtörés, gyors lapozgatás: ez van/az nincs…. majd heuréka!!!! Egy ismerős, amit egyszer már próbáltam régebben, és nagyon ízlett. Nem mellékes az a körülmény sem, hogy az előállítása negyed óra!!!! Igen jól tetszik olvasni, ¼ óra, vagyis 15 perc.

Elő bányásztam még egy doboz gondosan lefagyasztott húslevest is, had engedjen fel szépen a csirkemellel együtt.


Kep_293.jpg

Hozzávalók: 4 csirkemell filé, 2 citrom, 20 dkg kuszkusz, 3 dl húsleves, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál kapribogyó, 1 citrom reszelt héja, 2 ek aprított mandula, 1 ek zsálya (frissből 2)

Ügymenet: Először is szépen kimértem a 20 dkg kuszkuszt, és egy lefedhető tűzálló tálba tettem. A húslevest felmelegítettem, és ráöntöttem a kuszkuszra. Lefedtem, és félretettem.

A csirkemelleket sózta, borsoztam, és odatettem a grillserpenyőbe sülni. Ez megy magától is, csak meg kell forgatni őket félidőben, és mellé tenni a félbevágott citromokat egy fordulóra. Tehát amíg a kuszkusz puhult, és a piphusi pirult, addig egy kisebb serpenyőben a vajon megpirítottam a mandulát, kapribogyót, citromhéjat és zsályát. Ez sem több 5 percnél, ha kész mehet az időközben elkészült kuszkuszhoz. Ezzel a köret kész is, csak a tálalás marad hátra. (mondjuk valami zöld dekor elfért volna a képen, de nem volt kéznél) Fogyasztáskor a citromok levét ízlés szerint ráfacsarjuk a salátára, ez a grillezésnek köszönhetően könnyebb.

/Eredeti recept: Donna Hay, Ízvarázs/

süti beállítások módosítása