Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Kuszkuszsaláta grillezett csirkével

Kuszkuszsaláta grillezett csirkével

›
Kuszkuszsaláta grillezett csirkével

2007/1/22 : chilii Szólj hozzá!

Néha nincs kedvem a hétvégi bevásárláshoz (főleg, ha péntek este 6-ig tanfolyáson csücsülök). Annyira, hogy ilyenkor lesz ami lesz alapon rábízom magam az otthoni tartalék készletekre. Mint most. 


Szombat reggel felderítő útra indultam hát a fagyasztó irányába. Mondjuk nagy meglepetés nem ért, csirkemell filé többnyire mindig van benne.

Rövid fejtörés, gyors lapozgatás: ez van/az nincs…. majd heuréka!!!! Egy ismerős, amit egyszer már próbáltam régebben, és nagyon ízlett. Nem mellékes az a körülmény sem, hogy az előállítása negyed óra!!!! Igen jól tetszik olvasni, ¼ óra, vagyis 15 perc.

Elő bányásztam még egy doboz gondosan lefagyasztott húslevest is, had engedjen fel szépen a csirkemellel együtt.


Kep_293.jpg

Hozzávalók: 4 csirkemell filé, 2 citrom, 20 dkg kuszkusz, 3 dl húsleves, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál kapribogyó, 1 citrom reszelt héja, 2 ek aprított mandula, 1 ek zsálya (frissből 2)

Ügymenet: Először is szépen kimértem a 20 dkg kuszkuszt, és egy lefedhető tűzálló tálba tettem. A húslevest felmelegítettem, és ráöntöttem a kuszkuszra. Lefedtem, és félretettem.

A csirkemelleket sózta, borsoztam, és odatettem a grillserpenyőbe sülni. Ez megy magától is, csak meg kell forgatni őket félidőben, és mellé tenni a félbevágott citromokat egy fordulóra. Tehát amíg a kuszkusz puhult, és a piphusi pirult, addig egy kisebb serpenyőben a vajon megpirítottam a mandulát, kapribogyót, citromhéjat és zsályát. Ez sem több 5 percnél, ha kész mehet az időközben elkészült kuszkuszhoz. Ezzel a köret kész is, csak a tálalás marad hátra. (mondjuk valami zöld dekor elfért volna a képen, de nem volt kéznél) Fogyasztáskor a citromok levét ízlés szerint ráfacsarjuk a salátára, ez a grillezésnek köszönhetően könnyebb.

/Eredeti recept: Donna Hay, Ízvarázs/

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Lencse curry Lencse curry
  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr683424489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard