Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Cseh fánk - Talkedli

Cseh fánk - Talkedli

›
Cseh fánk - Talkedli

2008/2/13 : chilii Szólj hozzá!

Bár a farsangnak már hivatalosan vége, és elvben már javában dúl a böjt, azért szerintem februárban még abszolút aktuális édesség a fánk. Ráadásul ez a fánk nem bő olajban sütkérezik, mindössze egy-egy csepp zsiradék szükségeltetik a sütéshez.

No meg egy tükörtojássütő serpenyő! Ez egy olyan serpli, amiben több mélyedés találtatik, és ezekbe a mélyedésekbe kell evőkanállal adagolni a masszát. Biztosan létezik ebből a serpenyőből szép és drága variáció is, de tekintve, hogy ez is olyan spéci eszköz, amit évente csak egy-két alkalommal ások elő a szekrény mélyéről, nem tartom szükségesnek, hogy az én kis eredeti csehszlovák, húsz koronás serplimet csili-vili flancos edényzetre cseréljem! Ez a kis edényke egyébként a szocilista ipari formatervezés gyöngyszeme! Alumínium serpenyő alumínium nyéllel! Edényfogó kesztyű használata kötelező!

Kep_060.jpg

Hozzávalók: 40 dkg liszt, ½ liter tej, 2 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 2 tojás, olaj a sütéshez, baracklekvár a tálaláshoz.

Ügymenet: a lisztet egy tálba szitáltam, a közepébe mélyedést fúrtam, belemorzsoltam az élesztőt, ráhintettem egy kanál cukrot, és ráöntöttem 2 dl langyos tejet. Letakarva langyos helyen pihentettem, amíg az élesztő kicsit felfutott.

Hozzáadtam a maradék cukrot, tejet, a tojások sárgáját és egy csipet sót. Géppel alaposan kidolgoztam a tésztát. Igazából nem is a dagasztó lapáttal dolgoztam, mert ez olyan kicsit sűrűbb palacsinta tészta állagú lesz.

A tálat letakarva langyos helyen ¾ órán át pihentettem, majd hozzá kevertem a tojásfehérjék felvert habját. Még egy kicsit pihentettem, majd jött a serpli.
 
Felforrósítottam a serpenyőt, a mélyedésekbe egy-egy csepp olajat öntöttem. A tésztát evőkanállal a mélyedésekbe adagoltam, majd kis lángon egy-két percig sütöttem az egyik oldalukat, aztán húsvillával átfordítottam őket és a másik oldalukat is megsütöttem. Kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztva tálaltam.


Recept: Horváth Ilona klasszikus

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Lencse curry Lencse curry
  • Szedres pite Szedres pite
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Babsaláta szárzellerrel Babsaláta szárzellerrel
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr753424404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard