Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

A méz és a hamisítók!

A méz és a hamisítók!

›
A méz és a hamisítók!

2008/4/18 : chilii Szólj hozzá!

A HVG eheti számában jelent meg egy cikk az Aranynektár Kft. mézhamisítási botrányával kapcsolatosan. Tekintve, hogy ez itt egy gasztroblog, a gazdasági részletekre nem térnék ki, akit érdekel, az olvassa el az egyébként igen tanúságos írást! Viszont a cikk azon részét, ami konkrétan a méz meghamisításának módszerét ismerteti, azt idézem, mert nagyon érdekes!!!! 



 

„…ugyanis a HVG úgy értesült, a hívatlan látogatók éppen cukorszirup készítése közben érték tetten az üzem egyik részlegében dolgozókat, amire az Aranynektárnak nem volt engedélye. Ezenkívül lefoglaltak a méhecske gyomrában végbemenő folyamatokat stimuláló enzimmel megegyező mesterséges fehérjét, pollen, valamint cukrot is. A tettenérés különösen fontos a hatóságok számára, szakértők szerint ugyanis a méz laboratóriumokban vizsgált paramétereit ma már mesterséges úton is be lehet állítani. A méh nektárt gyűjt, amit a gyomrában az invertáz enzim bont szét gyümölcscukorrá (fruktóz) és szőlőcukorrá (glükóz). Ezt a munkát – répacukron is – el lehet végeztetni mesterséges enzimmel, így a laboratórium hiába vizsgálja a glükóz-fruktóz arányt, azt helyesen beállítva el lehet hitetni a műszerekkel, hogy az adott mézminta járt a méh gyomrában. A víz- és a pollentartalom beállítása ehhez képest már gyerekjáték – állítják a

 szakértők.”

Nos véleményem szerint az ilyen csalók megérdemelnének egy alapos helybenhagyást  egy jó mérges méhrajtól az biztos!!!!!



 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pizzoccheri alla valtellinese Pizzoccheri alla valtellinese
  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Spanyol chorizo Spanyol chorizo
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr483424398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard