A kenyér, a kenyérleves meg a Jézuska

A kenyér, a kenyérleves meg a Jézuska

A kenyér, a kenyérleves meg a Jézuska

Az utóbbi hónapokban egyre többet gondolkodtam a kenyérről. Egyrészről már régóta zavar, hogy a bolti kenyerek telis-teli vannak mindenféle adalékanyagokkal. Ezek egy része ugyan biztosan ártalmatlan, mint pl. a maláta, csak épp ezt sem a héj színének és szerkezetének javítására teszik a kenyérbe, hanem színező anyagként, hogy úgy tűnhessen, a méreg drágán megvásárolt kenyerünk rozslisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet is tartalmaz. Pedig csak maláta az! A többi „E vitaminról” már nem is beszélek, legyen elég annyi, hogy ha az ember megnézi, mondjuk egy corás kenyér címkéjét, még a székről is leesik ijedtében.

süti beállítások módosítása