
Hozzávalók: 1 adag omlós tészta, 2 db tojás, 5 dkg fruktóz (akinek nem számítanak a kalóriák, az tegyen bele 8-10 dkg cukrot), 1 evőkanál vaníliás cukor, 2 dl tejföl, fél citrom reszelt héja, 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg durvára tört mandula, 3-4 szem kicsit keményebb őszibarack, továbbá 2,5 dl víz és 5 dkg cukor a sziruphoz.
Ügymenet: először is a barackokat vettem kezelésbe. Néhány pillanatra forró vízbe mártottam a barackokat, a könnyebb hámozhatóság érdekében, majd vékonyan felszeleteltem őket (kb. fél centis szeletekre). Felforraltam a vizet a cukorral, majd a szirupban kis lángon 5 percig pároltam a barackszeleteket. Amikor a barack kellően megpuhult leszűrtem és félretettem (a szirup ásványvízzel finom üdítő nagy melegben!)
Kinyújtottam a hűtőből elővett tésztát és kibéleltem vele a cakkos szélű tortaformát. Megszurkáltam villával, sütőpapírt helyeztem rá és rászórtam néhány szem babot, majd az előmelegített (200 C) sütőben kb. 15 perc alatt elősütöttem.
Ez alatt előkészítettem a krémet. Szétválasztottam a tojásokat, a sárgájákat kikevertem a fruktózzal, vaníliás cukorral, majd hozzáadtam a keményítőt, tejfölt, citromhéjat és a mandulát. Kemény habbá vertem a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd bele kevertem a sárga masszába. A barackszeleteket körben, egymást kissé fedve elrendeztem a tésztán, ráöntöttem a tejfölös krémet és a 180 C fokra visszavett sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.
A Nova szakácskönyvek Édességek című kötete alapján Tökéletlennek ajánlva