Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Tárkonyos vaddisznóleves vargányával

Tárkonyos vaddisznóleves vargányával

›
Tárkonyos vaddisznóleves vargányával

2009/2/18 : chilii Szólj hozzá!

Kicsit le vagyok maradva, ez a leves még az előző hétvégén készült, de olyan nagyon finom volt, hogy vétek lenne nem feltenni!

Valamikor karácsony előtt vettem egy csomag vaddisznó ragu feliratú fagyasztott húscsomagot, ami azóta is sorsára várva didergett a mélyhűtőben. Igazság szerint csak úgy belepottyant a kosárba, nem volt vele határozott célom. Azután pár napja megláttam ezt a receptet a Bor és Vad oldalán, és innentől már nem volt kérdés, mi készüljön belőle. Annyira finom leves, vagy inkább LEVES sikeredett, hogy utána már nem is kellett második fogás, bőségesen elég volt egy finom kelt tészta (jelen esetben sárgabarackos bukta sült).

 tarkonyos_vaddisznoleves_blog.JPG


Hozzávalók:
50 dkg vaddisznó hús kis kockákra vágva, 3 evőkanál libazsír, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db babérlevél, 2 evőkanál barna cukor, 1-1 marék kockára vágott sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, 1/2 marék szárított vargánya, 1 csokor friss, vagy 1 púpozott ek szárított tárkony, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 1 kis csokor friss petrezselyemzöld, só, bors. 

Ügymenet: Egy tálkában vízbe áztattam a szárított gombát és félretettem. Egy fazékban felforrósítottam a libazsírt, ezen arany színűre karamellizáltam  a barna cukrot, majd rádobtam a finomra vágott hagymát. Pár percig pároltam a hagymát, majd hozzáadtam a  felkockázott vaddisznóhúst, babérlevelet, sót, a frissen őrölt borsot és a zúzott fokhagymát. Felöntöttem annyi vízzel amennyi ellepte és fedő alatt lassú tűzön párolni kezdtem. Időnkét megkevertem és pótoltam a vizet. Amikor a hús már kezdett puhulni hozzáadtam a zöldségeket is, előbb a fehérrépát, majd 10-15 percenként a zellert és a sárgarépát is.

A hús kb. másfél óra alatt puhult meg, addig előkészítettem a habarást a tejföl, tejszín, mustár, bor és liszt keverékéből. Miután a hús már csaknem elkészült hozzá adtam a leveshez a vízben áztatott vargányaszeleteket az áztató lével együtt, valamint a finomra vágott petrezselymet és a tárkonyt. 5-10 perc múlva  hozzá kevertem a habarást, szigorúan hőkiegyenlítés mellett, nehogy kicsapódjon a tejföl és még további 5 percig lassan forraltam.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pizzoccheri alla valtellinese Pizzoccheri alla valtellinese
  • Pesztós babka Pesztós babka
  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr313424343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard