Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Feketebabos chili con carne

Feketebabos chili con carne

›
Feketebabos chili con carne

2009/4/21 : chilii Szólj hozzá!

Ez a bejegyzés és még néhány következő abszolút nem aktuális, de tél lesz jövőre is, így hát közzé teszem ezt a kis adósságrendező csomagot, ha már ennyire divatba jöttek mostanság a csomagok.

Még bőven mínuszok jártak, amikor egy céges ügy kapcsán Pestre kellett utaznom. Ha már homár, gyorsan vetettem egy pillantást a térképre, hogy megállapítsam melyik Culinarist érhetem el legkönnyebben visszafelé, és bevallom már alig vártam, hogy vége legyen a hivatalos dolgoknak. Sajnos kicsit elhúzódott a program, így mindössze 40 percem maradt a vonatig privát céljaimra. Nehéz ügy! Minden esetre egy csomag feketebab is landolt a kosaramban. A receptről annyit el kell mondanom, hogy eredetileg a sütőben kellene készíteni, de az enyémben valahogy sosem akar megpuhulni a bab, ezért a tűzhelyen készítettem el egy jó nagy lábasban.

 feketebabos chili.JPG


Hozzávalók
: 225 g feketebab, 500 g marhahús, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 2 teáskanál őrölt kömény, 2 teáskanál őrölt koriander, 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv, 300 ml marhahúsleves, ízlés szerinti mennyiségű szárított és friss chili, só, bors, olaj.

Ügymenet: a babot előző este vízbe áztattam. Másnap a húst igen apró kockákra vágtam, felaprítottam a hagymát, a fokhagymát és a chiliket. Egy nagy lábasban felforrósítottam az olajat, beletettem a hagymákat és 5 percig dinszteltem. Rádobtam a húst és fehéredésig pirítottam. Belekevertem a pirospaprikát, a köményt, a koriandert, sóztam és borsoztam. Hozzáadtam a paradicsomot, a lecsöpögtetett babot, a húslevest és annyi vizet, hogy éppen
ellepje. Kis lángon, gyöngyöztetve, időnként átkeverve főztem addig, amíg a bab és hús megpuhult.

Elsőre furának tűnt rizzsel tálalni, de utólag belátom nem volt rossz ötlet. Kicsit lágyította a csípősséget. Lehetőségeink szerint többféle chilit, szárítottat és frisset, pirosat és zöldet is használhatunk (és Erős Pistáról sem feledkezem meg), persze nem árt kóstolgatni, nehogy túllőjünk a célon.

Eredeti recept: Fűszerenciklopédia, további értekezés chili con carne témában

 

 


 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pesztós babka Pesztós babka
  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Fetás brokkoli fasírt Fetás brokkoli fasírt
  • Babsaláta szárzellerrel Babsaláta szárzellerrel
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/3424335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása
Ajánló