Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Rebarbarás-narancsos piskóta

Rebarbarás-narancsos piskóta

›
Rebarbarás-narancsos piskóta

2009/5/29 : chilii Szólj hozzá!

Amióta felfedeztem ezt a kertemben rejlő kincset, minden évben kipróbálok belőle valami újat. Ezúttal erre az egyszerű de nagyon finom süteményre került sor, ami inkább kevert tészta, mint piskóta, de mit tegyünk, a 101 torta és finomság című könyvecskében ezen a néven szerepel. Elsőre kicsit soknak tűnt a szükséges cukor, de sajnos a rebarbara megkíván ennyit.

 


Hozzávalók: 350 g megtisztított rebarbara 4 cm-es darabokra vágva, 200 g nádcukor, fél narancs finomra reszelt héja és leve, 140 g puha vaj, 2 tojás felverve, 1 teáskanál sütőpor, 85 g liszt, 100 g őrölt mandula.

Továbbá a tetejére: 25 g olvasztott vaj, 25 g nádcukor, fél narancs reszelt héja, 50 g szeletelt mandula.

Ügymenet: először is az előkészített rebarbarára szórtam 50 g cukrot és a narancshéjat majd félretettem 1 órácskára, hogy szépen összeérjen, időnként átforgattam.

A vajat habosra kevertem a maradék cukorral (150g), majd beledolgoztam a tojásokat, azután a lisztet, a mandulát és végül a narancslevet. A kész masszát egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos formába simítottam, elrendeztem a tetején a lecsöpögtetett rebarbarát és a 190 C fokra előmelegített sütőbe toltam. 25 peercig sütöttem így, közben összekevertem a tetejére való mandulát, narancshéjat, cukrot és olvasztott vajat, majd óvatosan kivettem a sütőből a formát és a tetejére kanalaztam a mandulás cuccot. Még kb. 25 percre visszatettem a sütőbe, de a hőfokot levettem 180 C fokra. Sütőrácson hagyta kihűlni, és bevallom szokás szerint csak a fotómodelleket porcukroztam.

További rebarbarás receptjeim

Némi tudományos ismeret a rebarbaráról

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr203424331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard