Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Gombás csirkemell és zöldséges röszti

Gombás csirkemell és zöldséges röszti

›
Gombás csirkemell és zöldséges röszti

2009/9/21 : chilii Szólj hozzá!

Mostanában az a határozott érzésem, hogy úgy sikerült Lorien kollégának megszabadulnia a konyhai rontás ördögétől, hogy az átszállt hozzám. Az ereimet ugyan még nem vagdaltam fel, viszont egyre másra történnek megmagyarázhatatlan balesetek a konyhámban. Ezúttal a csirkemell tökéletes lett ugyan, de a köret, nos az "fejlesztés alatt" áll. Igazából finom lett, de valahogy nem akart igazán összeállni, nehéz volt átfordítani a serpenyőben, és amint az a mellékelt fotón látható, nem lettek túl formásak. A válságstáb arra a megállapításra jutott, hogy az idei krumpli még nem alkalmas az olajban sütésre, kis türelemmel kell még lenni.


Hozzávalók a csirkéhez: kb. 400 g csirkemell filé, 250 g csiperke gomba, 1 marék szárított vargánya, 100 g kockára vágott húsos szalonna, 1 közepes fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 200 ml tejszín, 100 ml száraz fehérbor, só, bors, friss kakukkfű és petrezselyemzöld, olívaolaj, kb. 20 g vaj ugyanennyi liszttel összedolgozva*.

Ügymenet: a szárított vargányát bezátattam egy csésze meleg vízbe. Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítottam és a csíkokra vágott csirkehúst 2-3 perc alatt átpirítottam benne, majd egy lyukas szedőkanálla kiszedtem őket. Megint öntöttem pár csepp olajat a serpenyőbe és megpirítottam a szalonnát, majd ezt is kiszedtem. Újabb olaj jött a serpenyőbe, majd a kokára vágott hagyma, a zúzott fokhagyma, a megtisztított és negyedekbe vágott gomba. Pár percig pirítgattam a gombát, majd visszatettem hozzá a csirkét és a szalonnát. Felöntöttem a borral, hagytam, hogy az alkohol elillanjon belőle, sóztam, borsoztam, felöntöttem a tejszínnel, beledobtam a vargányát, a kakukkfüvet, majd amikor felforrt, hozzáadtam a lisztes vajat és a petrezselyemzöldet. Addig kevergettem amíg besűrűsödött. 

* Ez a beurre manié, vagyis az utólagos sűrítés. Akár nagyobb mennyiséget is készíthetünk belőle, légmentesen lezárva addig áll el a hűtőben ameddig a vaj.

Hozzávalók a rösztihez (jelzem fejlesztés alatt): 3 nagyobb krumpli, 2 közepes sárgarépa, 1 cukkíni (úgy 250 g), pár szem olajban eltett napon szárított paradicsom, só, olaj a sütéshez.

Ügymenet: a zöldségeket megtisztítottam és valamennyit julienne-re szeltem (na jó bevallom, van egy ilyen tárcsám), hozzáadtam a paradicsomot, sóztam és jól összekvertem az egészet. Igyekeztem kis lepényeket formázni és kevés olajban kisütni.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Lencse curry Lencse curry
  • Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal
  • Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval Tarte aux noix et café - Diós tarte kávéval

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr33424317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard