Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Bikaviador marharaguja

Bikaviador marharaguja

›
Bikaviador marharaguja

2009/11/30 : chilii Szólj hozzá!

Hú ez nagyon jó volt! Tapasztalataim szerint nálam valamiért az édes szekció az olvasottabb, de ezt a receptet szívből ajánlom mindenkinek, aki hozzám hasonlóan szereti a marhahúst! Aki meg nem, az magára vessen, nem tudja miből marad ki! A marhapörköltet is elég jól főzöm állítólag, de ez valami mesés volt, a hús vaj puhára párolódott az üvegecske vörösborban, a fűszerezése pedig…, észre sem vették azt a rudacska fahéjat :). Azért volt egy kis pánik, mert a hozzávalók listáját kétszer is ellenőriztem ugyan, de a 24 órás pácolódáson valahogy átsiklottam, ebédnek meg lenni kellett, mert követelték, úgyhogy végül csak 2 órát töltött a hús a borfürdőben.


Hozzávalók a raguhoz: 1,5 kg marhahús, lapocka vagy tarja, 5 cm nagyságú darabokra vágva, 2 közepes fej hagyma felaprítva, 6 gerezd fokhagyma összenyomva, 2 megtisztított sárgarépa átlósan felkarikázva, 1 üveg vörösbor, 2 ág kakukkfű, 1 ág rozmaring, 2 babérlevél, 6 szem szegfűszeg, 1 rúd fahéj, 3 evőkanál olívaolaj, 75g pármai sonka felkockázva (nekem most feketeerdei sonkám volt), egy marék fekete olajbogyó, 1 evőkanál burre manié (vaj és liszt azonos arányban összedolgozva).

Ügymenet: A felkockázott húst a répával, hagymával, fokhagymával és a fűszerekkel egy nagy tálba tettem, leöntöttem a vörösborral és 2 órán keresztül pácoltam (eredetileg 24 óra).

A pácolási idő eltelte után a húst leszűrtem, de a páclét félre kell tenni! Egy nagy edényben megforrósítottam egy kanál olívaolajat, és beledobtam a hús felét, sóztam, borsoztam és addig kevergettem, amíg minden oldala megpirult egy kicsit, kiszedtem. Újabb kanál olajat tettem a serpenyőbe és megpirítottam a hús másik felét is, ezt is kiszedtem. Megint olajat öntöttem a serpenyőbe, és beletettem a sonkát, kis idő múlva pedig a hagymát meg a répát, ezeket is pirítottam pár percig.

Visszatettem az összes húst a lábasba, ráöntöttem a páclét, hozzáadtam az olajbogyót, egy teáskanál sót és 20 tekerésnyi frissen őrölt borsot. Felforraltam az egészet, majd kis lángon 2-2 és fél óra alatt, időnként kevergetve puhára főztem a húst. Amikor a hús elkészült, a raguba kevertem a beurre maniét, és pár percig még kevergettem, amíg a mártás besűrűsödött. 

Macaronade-dal tálaltam:


Hozzávalók: 500 g makaróni, 250 ml a hús szaftjából, 75 g reszelt parmezán.

Ügymenet: kifőztem a tésztát, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntöttem a felét. Rákanalaztam a szaft felét, megszórtam a sajt felével, majd rátettem a tészta másik felét, a maradék szaftot és sajtot, majd a sütőt grillre állítva pár perc alatt rápirítottam a sajtot a tésztára.

Recept: Rick Stein, Francia Odusszeia

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pizzoccheri alla valtellinese Pizzoccheri alla valtellinese
  • Lencse curry Lencse curry
  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Babsaláta szárzellerrel Babsaláta szárzellerrel
  • Rösti Rösti

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr683424306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard