Még az előző pénteken vettem egy kiló szilvát a piacon, ami végül ott landolt a hűtőszekrény fiókjában. Az igazság az, hogy nem jól választottam, elég éretlen szilvát sikerült kifognom. Szidom én folyton a piaci kereskedőket, de be kell látnom, a kereskedő csak azt viheti piacra, amit a termelő elad neki, és ha a termelő éretlenül szedte le a szilvát, akkor nekem kellene jobban odafigyelnem, csak sajnos a piacon nálunk nem lehet megfogni, megvizsgálni a portékát. Valamit azonban kezdenem kellett a szilvával, szétnéztem hát a régi újságjaim között és kiválasztottam két egyszerű receptet, majd megkértem az öcsémet, hogy bökjön rá valamelyikre. Ő ezt a diós sütit választotta. Egyszerű kevert tészta, a hozzávalókat a tejfölös pohárral kell kimérni, gyorsan összekeverni és már mehet is a sütőbe, még a robotgépet se kell elővennie annak, akinek darált diója van kéznél. Mondjuk nekem nem volt, így 5 perccel tovább tartott a művelet.
Hozzávalók: 1 pohár tejföl (175g), 1 pohár joghurt (175g), 2 tojás, 2 pohár porcukor, 2 pohár rétesliszt, 2 pohár őrölt dió, 1 mokkás kanál szódabikarbóna, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 kg szilva, csipet őrölt fahéj (opcionális).
Ügymenet: a diót megdaráltam, a szilvákat félbevágtam és kimagoztam, a sütőt bekapcsoltam 180 C fokra. A szilva kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálba öntöttem és jól kikevertem. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikentem vajjal, beliszteztem, majd beleöntöttem a masszát. A tetején elrendeztem a szilvákat és betoltam a sütőbe. Az előírt fél óra alatt természetesen nem sült meg, de ezt eleve gyanúsnak találtam a receptben, jó 50 perc kellett neki, tűpróba erősen javasolt. Nem bonyolult igaz?
Recept: Príma konyha 2010. augusztus
Diós szilvatorta
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr543424281
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.