Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Peche Melba tiramisu

Peche Melba tiramisu

›
Peche Melba tiramisu

2012/6/27 : chilii 1 komment

Pénteken már nagyon vártam a postást, mert ebben a hónapban kicsit később hozta a kedvenc újságomat. Azonnal megakadt a szemem ezen a csábító kis desszerten, amihez szinte minden volt a hűtőben (igazából napok óta azon agyaltam, hogy mibe tűntessem el az akciós corpus delicti-ket). A recept nevével bajban vagyok, az újság szerint ez egy pfirsich-melba-tiramisu, de szerintem a túrónak nincs sok köze a tiramisuhoz.

Pech-Melba tiramisu.doc.jpg

Hozzávalók a krémhez 8 főre: 3 lapzselatin*, 500 g mascarpone, 500 g túró, 250 g joghurt, 70 g porcukor, 1 evőkanál vanília kivonat, 100 ml narancslé, 1 evőkanál narancslikőr**.

Hozzávalók a málnapüréhez: 300 g málna, 50 g zselírozó cukor.

Továbbá: 3 érett sárgahúsú őszibarack, 200 ml narancslé, 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál narancslikőr**, 2 evőkanál limoncello**, kb. 300 g babapiskóta, friss málnaszemek a díszítéshez.

Ügymenet: A mascarponés krémhez a zselatint hideg vízbe áztattam. A mascarponét, a túrót, a joghurttal, a porcukorral, vanília kivonattal és a likőrrel jól összekevertem.  A narancslét felmelegítettem, feloldottam benne a zselatint, majd hagytam langyosra hűlni. Hozzáadtam 1-2 kanál mascarponés krémet, és folyamatos keverés mellett a többi krémhez öntöttem. 

Az őszibarackot megmostam, félbevágtam, kimagoztam és nagyon vékony szeletekre vágtam. A narancs és a citrom levét összekevertem, hozzáadtam a likőröket is. A fele babapiskótát egy tálba rendeztem (az újság szerint 25x25 cm) rendeztem. A narancs-citromlé felét rákanalaztam a babapiskótára. A fele mascarpone krémmel betakartam a piskótákat. A barack szeleteket szorosan ráfektettem a krémre. A fennmaradó babapiskótát rátettem a barackokra. A többi narancs-citromlé keverékkel meglocsoltam a második réteg piskótát, majd a maradék mascarpone krémmel befedtem. Hűtőben pihentettem, legalább 2 óra kell neki.

A málnát villával összetörtem, szitán átpasszíroztam. Összekevertem a zselésítő cukorral és kb. 3 percig forraltam. Langyosan kanalaztam rá a desszert tetejére. Friss málnaszemekkel lehet tálalni.

*Megjegyzés: szerintem ahhoz, hogy stabilan lehessen szeletelni, kicsit több zselatin kellett volna. A képen látható darab egy 7x7 cm-es desszertgyűrűben készült.

** A likőrök eredetileg nem voltak a receptben.

Ihlet: Essen&Trinken 07/2012

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
1 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Cukkínis sütemény Cukkínis sütemény
  • Lencse curry Lencse curry
  • Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria Csirke mandulás bormártásban – Gallina en pepitoria
  • Rösti Rösti
  • Sertéshús gesztenyével Sertéshús gesztenyével

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr154614679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sbandi 2012.07.01. 15:14:07

Röviden:Híg vízszerü anyagokhoz 10 lap/liter
tejszin egyéb hasonló konzisztenciàjúakhoz 7-8 lap /liter
túró,mascarpone egyéb sürübb anyagokhoz 5-7 lap/liter-t szàmolunk mindig a lapzselatinból.(Ipari méretüböl, kb20X8cm)
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard