Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Spárga leveles tésztán

Spárga leveles tésztán

›
Spárga leveles tésztán

2013/5/24 : chilii Szólj hozzá!

Igazi májusi villámvacsora. Sajnos az idén nálunk csak borzasztóan drágán lehet spárgát kapni, és sokszor még az aranyáron mért sem friss, úgyhogy eddig csak kétszer ettünk… Nekem ez a kedvenc receptem. A formát Jamietől lestem el (a kertészkedős sorozatból), de az én receptem leveles tésztával készül, a tölteléket pedig némiképp könnyedebbre vettem. 

spárga leveles tésztán.JPG

Hozzávalók 2 személyre: 250 g spárga, 1 csomag leveles tészta (Lidl), 1 kis pohár tejföl (150 g körül), 2 egész tojás, 100 g reszelt sajt (ami akár trappista is lehet, de ez variálható egyéni ízlés szerint), só, bors, szerecsendió, 1 tk vaj.

Ügymenet: a spárgákat megmostam, megtörölgettem, a fás végeket levágtam és egy serpenyőben a vajon 4-5 percig sütöttem. A leveles tésztát kicsomagoltam, és a hozzá adott sütőpapírral együtt szétterítettem egyenesen a sütőlapon. Középen kettévágtam, és mindkét téglalap széleiről levágtam egy-egy kb. 1,5 cm-es csíkot, és ezt ráhelyeztem a téglalapok szélére, hogy úgy nézzenek ki, mint két képkeret. A tojásokat egy tálban villával felvertem, és egy evőkanálnyit kivettem (azzal kentem le a szélét a végén). A maradék tojást elkevertem a tejföllel, reszelt sajttal, majd sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval fűszereztem.  A masszát nagyon óvatosan elosztottam a két tésztán, majd rátettem a spárgákat. A két szélsővel lehet segíteni finoman, hogy ne folyjon le a massza. A „képkeretek” szélét lekentem a félretett tojással. Előmelegített forró sütőben (210-220 C fok) 20 perc alatt megsütöttem őket.

Egy pohár finom fehérborral fenséges vacsora.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Cukkínis sütemény Cukkínis sütemény
  • Lencse curry Lencse curry
  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Szedres pite Szedres pite
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr165316623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard