Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Ünnepi menü

Ünnepi menü

›
Ünnepi menü

2006/3/16 : chilii Szólj hozzá!

Én március 15-én max a konyhába szoktam fel/ki/be (ahogy tetszik) vonulni. Szerintem egy jó kis ünnepi menű is jelezheti, hogy ünnep van, pláne ha hideg és vacak az időjárás!!!

Főfogásként egy egyszerűen elkészíthető, de nagyon finom csirkemellet választottam a madárinfluenza jegyében :o).

Én március 15-én max a konyhába szoktam fel/ki/be (ahogy tetszik) vonulni. Szerintem egy jó kis ünnepi menű is jelezheti, hogy ünnep van, pláne ha hideg és vacak az időjárás!!!

Főfogásként egy egyszerűen elkészíthető, de nagyon finom csirkemellet választottam a madárinfluenza jegyében :o). Mostanság meg szoktam kérdezni a hentesemet, hogy aztán sálat-sapkát hordott-é a jószág??? Merthogy védekezni kell az influenza ellen!!!

Szóval a recept Donna Hay: Ízvarázs című gyönyörűségéből való.
 

Csirkemell fokhagymáva, krumplival:

Kb. 6 szem krumplit (gondolom kicsivel nagyobbakról van szó, mint amiket a pincékben ilyenkor tél végén fel lehet lelni) kell meghámozni (vagy amennyivel jóllakik a család) és kockára vágni. (Nekem momentán elektromos sütőm van, ami nem olyan virgonc mint a régi panelos-gázos darab volt, így én a krumplikat felkockázás előtt kb.   5-7 percig előfőztem.) 12 méretes gerezd fokhagymát a kockára vágott krumpli közé kevertem egy közepes tepsiben, (a fokhagymagerezd külső héját nem szabad lehúzni!).  Öntöttem rá pár kanál olívaolajat és megszórtam sóval, őrölt színes borssal, és az eredeti recepttől eltérően friss oregánó helyett rozmaringot tettem bele, mert az én ízlésem szerint az jobban passzolt bele. Jól összeráztam és betettem a sütőbe. Kb. 30 percig kell sütni.

Mialatt a krumplik süldögéltek, addig előkészítettem 4 csirkemellfilét: jól bedörzsölgettem őket sóval, borssal, és egy kis olívaolajjal. Egy serpenyőben mindkét oldalt kb. 2-3 percig sütöttem. Amikor a krumpliknak már csak kb. 10 percük volt hátra a sütőben, akkor a tetejükre ültettem az elősütött csirkemelleket.

Amikor elkészültek, kihalásztam a tepsiből a fokhagymákat, és kihámoztam őket a héjukból, kicsit villával összenyomtam és rákentem az isteni fokhagymakrémet a csirkemellekre és egy kicsit a krumplikra is. Mennyei volt!!!


Desszertként a Francia konyhából választottam a citromtortát. Ez is finom volt, de még csiszolásra szorul a recept, lehet hogy kivárom amíg CHILI&VANILIA megtalálja az igazit!!


Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Lencse curry Lencse curry
  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Szedres pite Szedres pite
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr483424577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard