Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Wok, wok, wok.

Wok, wok, wok.

›
Wok, wok, wok.

2006/5/11 : chilii Szólj hozzá!

Meg tészta. Lehet, hogy tészta függő vagyok? Tegnap este ismét elővettem az én kis wokomat, hogy végre elkészítsem a régen tervbe vett kedvencemet. Őszintén szólva sokkal inkább rajongok a mediterrán konyháért, de hát kell a változatosság. Így hát egyszer egy szép napon, egy pesti kirándulás alkalmával hazacipeltem egy wokot az Ikeából. Azután szegény "kis" (igazából jó nagy) serpli ott csücsült a konyhaszekrény mélyén. Én persze boldog voltam, hogy végre van ilyenem is (a tömérdek egyéb, de számomra nélkülözhetetlen konyhai kütyü mellett). Ami késik, jó helyen van, mondá a bölcs, és lám egyszer csak eljött az idő. Gondos tanulmányozás előzte meg a választást, mert ezek a receptek mindig tartalmaznak valami olyat, ami a sarki közértben nincs. Ekkor bukkantam rá erre a kajára A főzés alapkönyve című könyvben (Sabine Sälzer-Sebstian Dickhaut). Nem tudom mennyire autentikus, nyilván a tanult német kollegák olyasmit próbáltak összehozni, amit egy kezdő is könnyen összeüthet, különösebb hókusz-pókusz nélkül. Állíthatom sikerült nekik! 

Íme az Ázsiai sült tészta receptje 4 kíváncsi éhesnek: 25 dkg ázsiai tojásos metélt tészta (tapasztalatom szerint a magyar is tökéletes) 50 dkg csirkemellfilé, 1 csokor újhagyma, 1 kis darab gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 1-2 kis szárított chilipaprika, 5-6 ek olaj, 3 ek szójaszósz (én mondjuk többet is szoktam löttyinteni bele, ízlés dolga), 1-2 ek citromlé.

Ügymenet: a tésztát kifőzzük, csirkehúst kisujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk (a zöld résszel együtt), a gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk és nagyon finomra aprítjuk (a gyömbért én többnyire reszelni szoktam); a chilipaprikát szétmorzsoljuk, vagy felaprítjuk (vigyázat, nem mindenki szereti a csípőset, bánjunk vele óvatosan, pl: a magot inkább szórjuk ki belőle. A wokban 3-4 ek olajat felforrósítunk és a csirkét folyamatosan keverve 1-2 percig sütjük. Aztán félre húzzuk a husit a wok szélére, a közepébe tesszük a maradék olajat és beletesszük a hagymát, gyömbért, fokhagymát és chili darabokat. Legvégül jöhet a tészta, a szójaszósz és a citromlé, összeforgatni és kész! 

Félre a villával, jöhetnek a pálcikák! Sajnos azonban van egy problémája a receptnek, méghozzá az, hogy állítólag 4 személyre szól. :o))) Persze lehet, hogy bennünk van a hiba (a feneketlen bendőnkben), de kettőnknek a kedvesemmel már az is komoly erőfeszítésbe szokott kerülni, hogy legalább 1 adag maradjon neki, másnap ebédre. Ugyanis olyan finom, és úgy eteti magát, hogy mire észbe kapunk, már el is tűnt az egész a wokból!

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Lencse curry Lencse curry
  • Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel Joghurt mousse bogyós gyümölcsökkel
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu
  • Torta gianduia piemontese Torta gianduia piemontese

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr543424556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard