Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Paradicsomlekvár

Paradicsomlekvár

›
Paradicsomlekvár

2006/9/20 : chilii Szólj hozzá!

paradicsom kicsit másképp (szkeptikusoknak is)

Nemrég bóklásztam az nlcafe.hu-n, és ott botlottam bele Chili&Vanilia paradicsomlekvár receptjébe. Az én kapcsolatom a paradicsommal elég viszonylagos ugyan (nyers paradicsommal és paradicsomlével nem táplálkozom), de gondoltam meglepem híveimet egy kis pikáns érdekességgel, melyet egyébként a szerző sült húsok és sajtok mellé ajánl.

Az elkészítése nem bonyolult, csak némi időt igényel az 1 kg paradicsom előészítése. A végeredmény viszont kárpótolt, mert igen kellemes meglepetést okozott.

Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 10dkg zselésítő cukor, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek balzsamecet, 1 kis csípős chilipaprika, csipet só. (egy pici erőspista)

Először is a paradicsomokat elő kell készíteni az átlényegülésre. Ehhez meg kell hámozni őket (forró vízbe mártás után ez könnyen megy), majd a magok eltávolítása után a paradicsomhúst kockákra kell vágni. Egy lábasban az összezúzott fokhagymával. 20 percig főztem, időnként kavargatva. Ekkor botmixerrel elturmixoltam, majd a zselésítő cukrral, balzsamecettel, sóval és a kimagozott, karikákra vágott chilipaprikával további 25 percig főztem (közben kavargatni kell!!!). Végül megkóstoltam, és úgy találtam, hogy egy pici erőspistával még csípősebbre kell hangolnom.

Én két kicsi üvegbe töltöttem (kb. 2 dl-es kis üvegekbe), és celofánnal lezártam.

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Vészhelyzeti banánkenyér Vészhelyzeti banánkenyér
  • Csicseriborsó kolbásszal Csicseriborsó kolbásszal
  • Babsaláta szárzellerrel Babsaláta szárzellerrel
  • Sertésszűz nyárson Sertésszűz nyárson
  • Civet de senglar - Vaddisznóragu Civet de senglar - Vaddisznóragu

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/3424517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása
Ajánló