Új könyveim közül elsőként a 101 torta és sütemény című remekből próbáltam ki egy receptet, szülinapi tortaként. Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon finom sütemény, bár a könyvben megadott utasításban nem bíztam 100%-ig (borítsunk minden hozzávalót a robotgépbe és 10 másodperc alatt keverjük simára), én inkább a hagyományos kevert tészta készítési módszert választottam. Az eredménnyel minden kedves vendégem 100%-ig elégedett volt! Mivel a narancsot nem kellett előtte megfőzni, a süti nem lett keserű.
Hozzávalók: 1 közepes narancs, 175g puha vaj, 175g világos, nyers nádcukor, 3 tojás, 175g liszt, 1 tk sütőpor, ½ tk szódabikarbóna, 50g őrölt mandula, porcukor a tetejére.
Ügymenet: a narancsot meghámoztam, és a héjáról éles késsel eltávolítottam a vastag fehér részt. Ezután az egész gyümölcsöt betettem a turmixba és pépesítettem. (ez akkor is az első lépés, ha valaki a fent említett 10 másodperces módszert választja)
A vajat a cukorral habosra kevertem, majd a tojásokat egyesével beledolgoztam. Belekevertem a pépesített narancsot, majd a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, őrölt mandulát. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos tortaformában öntöttem a kész masszát. 180C fokra előmelegített sütőben nagyjából 35 percig sült (tűpróba!!!)