Ezt a receptet Jamie Oliver vidéki konyhás sorozatából jegyzeteltem le. Eddig mind közül ez tetszett nekem a legjobban, alig várom, hogy az ebből a sorozatból készült könyve is megjelenjen magyar nyelven. Addig is maradnak az ismétlések a Spektrumon és a szorgos jegyzetelés.
Hozzávalók 12 db-hoz: 200 g megsült, pürésített sütőtök, 200 g barnacukor, 2 tojás, csipet só, 150 g liszt, 1 cs sütőpor, fahéj, fél marék durvára aprított dió*, 85 ml olaj.
Ügymenet: a szokásos módon a folyékony hozzávalókat eldolgoztam az egyik tálban, a szárazakat össztekevertem egy másik tálban, majd a két tál tartalmát villámgyorsan összekavartam. Már mehetett is a papírkapszlival bélelt muffintepsibe. 190 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt sül meg.
*mivel a gyömbér és a sütőtök szerintem elég jól összeillő páros, ezúttal dió helyett apró darabokra vágott kandírozott gyömbért tettem bele.