Az olvasottság nem publikus.

chilii & csoki

Facebook

chilii & csoki

Útmutató: a sütési idők beállításánál kérlek vedd figyelembe, hogy nekem egy elektromos, de nem hőlégkeveréses sütőm van! A receptek többnyire 4 személyre szólnak, ha mégsem, azt külön jelzem. Levélcím: chilii@citromail.hu

Keresés

Itt is megtalálsz

Tovább a Facebook-ra

Tour de Serpenyő

  • Tour de Serpenyő (60)

Tour de Serpenyő a facebookon

kerekparok_1.JPG

Szerzői jogvédelem:

A blogomban megjelent recepteket, írásokat és fényképeket a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében az engedélyem nélkül máshol közzétenni tilos. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik a teljes írást, és a folytatásért a blogomra lehet kattintani. Amennyiben más forrást nem tüntetek fel, a receptek saját szellemi termékeim, ezek kereskedelmi forgalomban történő értékesítéséhez nem járulok hozzá.

Címkék

ázsia (4) bárány (2) bio (1) bogrács (2) bonbon (1) bor (20) chili (8) Címkék (1) csoki (14) csokibolt (2) csokoládé (26) curry (1) desszert (8) disznóságok (27) dizájncenter (3) dunsztosüveg (12) egytálas (7) fagyi (7) fagylalt (3) felfújt (1) fingerfood (6) fogyókúra (3) forraltbor (1) francia konyha (42) fűszeres (4) gasztronómia (129) görög konyha (1) hentesmunka (3) húsvét (5) ír konyha (1) italia (7) italozó (2) jamie oliver (3) kanalazni jó (16) karácsony (8) kávé (2) keksz (4) kenyér (20) kerítés (4) kertész (8) körítés (11) kovász (2) kukta (1) leves (2) marhajó (8) meghívó (1) merőkanál (1) mexikói konyha (1) méz (4) muffin (2) nagymama konyhája (4) napoly (3) nemzetközi (85) nem csak kecskéknek (34) Nespresso (1) nyami-nyami (4) olasz konyha (34) palacsinta (6) pékség (90) piac (1) rakva jó (2) recept (365) River Cottage (1) római tál (1) sajtkészítés (3) saláta (2) Segítsüti (1) sörbet (1) sörkorcsolya (2) spanyol konyha (21) sütés nélkül (5) süti (146) svájc (6) svájci konyha (1) szabadtűz (10) szakirodalom (7) szárnyasjószág (28) szénhidrátszegény (10) szolgálatiközlemény (19) szolgálati közlemény (25) tányérdesszert (1) tapas (6) tea (1) tengerikütyü (4) tészta (16) töltvejó (8) torta (2) Tour de Serpenyő (58) trüffel (2) vadhús (9) vásárlás (1) villámkonyha (3) vkf (22) zöld (2) Címkefelhő

Archívum

  • 2022 február (1)
  • 2021 április (1)
  • 2020 május (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 december (1)
  • 2018 március (1)
  • 2018 január (1)
  • 2017 szeptember (1)
  • 2017 augusztus (1)
  • 2016 szeptember (2)
  • 2016 augusztus (4)
  • 2016 július (6)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Vaddisznópörkölt vargányával

Vaddisznópörkölt vargányával

›
Vaddisznópörkölt vargányával

2009/10/31 : chilii Szólj hozzá!

Mielőtt úgy tűnne, hogy én csak édességen élek, következzen végre egy fajsúlyosabb fogás. Még javában nyár volt, amikor belebotlottam az egyik áruházlánc akciós vaddisznó combjába. Gyorsan be is raktároztam belőle a fagyasztóba, mert valahogy a kánikulában nem kívántuk az ilyen nehéz ételeket. Most azonban, hogy az idő téliesre fordult, nagyon jól jött a készlet. Köretként pedig zsemlegombócot készítettem, ami épp aktuális a VKF e havi fordulójában.


Hozzávalók a pörkölthöz: 1 kg vaddisznó comb, vagy lapocka, 5-8 dkg libazsír, 4 közepes fej hagyma, 4 db zöldpaprika, 4 db nagyobb paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika, 5 dkg szárított vargánya, 4 gerezd fokhagyma, 4-5 db babérlevél, boróka bogyó és szegfűbors,  frissen reszelt szerecsendió, 1-1 teáskanál kakukkfű, bazsalikom, majoránna, rozmaring, só, bors, fehérbors, 3dl száraz, testes vörösbor.

Ügymenet: Először is a szárított gombát beáztattam hideg vízbe. A hagymát és a zöldpaprikát apró kockára vágtam, és óvatosan megpirítottam a zsiradékon só nélkül. Hozzáadtam a kis kockákra vágott combot, és kevergetve fehéredésig pirítottam. Ekkor megszórtam a pirospaprikával, finoman sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a felkockázott paradicsomot, amivel gyakori kavarás mellett, lassú tűzön főztem kb. 45-50 percig. Időközben ügyelni kell rá, hogy az elveszített folyadékmennyiséget pótolni kell egy kevés vízzel. A bort ilyenkor még nem szabad hozzáadni, mert akkor a hús nem puhul meg karácsonyig sem.

Amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadtam a darabos fűszereket enyhén megtörve egy teatojásban, hogy a végén könnyedén eltávolíthassam őket az ételből. Kicsivel később, mikor a hús már csaknem készen volt, hozzá adtam a szárított zöldfűszereket összemorzsolva, a zúzott fokhagymát , a reszelt szerecsendiót, majd a legvégén a gombát és a vörösbort. Ez utóbbi összetevőkkel 5 percnél tovább már nem szabad főzni, mert a vargánya érzékeny a túlzott hőkezelésre. Időközben elkészítettem a gombócokat is mellé. folyt.köv.

Ihlet: 
Bor és vad

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Pesztós babka Pesztós babka
  • A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone A legcitromosabb citromtorta: Delizia al limone
  • Torta Caprese al limone Torta Caprese al limone
  • Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul Pollo al chilindrón - a paprikás csirke spanyolul
  • Rösti Rösti

A bejegyzés trackback címe:

https://chilii.blog.hu/api/trackback/id/tr603424313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard